Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Reakcia kráľovskej rodiny na potrat Meghan zaskočila! Mnohí sú pobúrení!
Zdielať na

Reakcia kráľovskej rodiny na potrat Meghan zaskočila! Mnohí sú pobúrení!

Archívna reportáž

V utorok oznámila americká speváčka Christina Perri, že prišla o svoju dcérku, ktorá sa narodila bez života. Po januárovom potrate dieťatka, to bola jej druhá bolestná materská skúsenosť v jednom roku. Ostatným matkám poslala emotívny odkaz spojený s prejavom lásky a pochopenia. Možno práve tým podnietila Meghan Markle (39), aby aj ona šokovala svet správou v úprimnom článku pre New York Times, že v lete potratila svoje druhé dieťa.

Meghan a Harry rozhodne patria medzi páry, od ktorých sa azda najviac čakalo, kedy už prídu s radostnou novinou. No stal sa presný opak. V dojímavom článku sa Meghan Markle rozpísala o svojej smutnej skúsenosti a stigme v súvislosti s potratom. No nejde o čerstvú skúsenosť, k strate prišlo už v júli.

"Strata dieťaťa znamená niesť takmer neznesiteľný smútok, aký zažili mnohí, ale hovoria o ňom len málo," vyjadrila spolupatričnosť s ostatnými, podobne postihnutými. "V bolesti z našej straty, sme si ja a môj manžel uvedomili, že zo stovky žien 10 až 20 trpí kvôli potratu. Napriek ohromnej spolupatričnosti v tejto bolesti však konverzácia zostáva tabu, prešpikovaná neopodstatnenou hanbou a udržiava cyklus osamelého smútku," skonštatovala múdro Meghan.

Príchod Archieho bol ten najšťastnejší moment:

​Emotívna výpoveď vojvodkyne spôsobila vlnu reakcií čitateľov denníka. Veľká časť z nich vyjadrila solidaritu a podporu vojvodskému páru, podaktorí zaujali ale kritický postoj. Myslia si, že Meghan chce na seba upriamiť pozornosť, napriek svojim predchádzajúcim hláškam, že si chce v USA zachovať súkromie. No až nečakané ticho počuť z Británie. 

​Jediný, kto súcitne verejne reagoval, je brat princeznej Diany, Charles Spencer. Reagoval v britskej talk show slovami: „Nedokážem si predstaviť bolesť, ktorú páry pri strate svojho dieťaťa pociťujú. Je to nesmierne smutné.“ Myslí si, že keby zostala Meghan členkou kráľovskej rodina, nemohla by takto otvorene zdieľať svoje pocity a pomôcť tak ženám a párom v podobnej situácii. Jej rozhopdnutie opustiť monarchiu tým nepriamo označil za správne. Samotná kráľovská rodina však podľa US Weekly oznámila, že je "hlboko zarmútená" správou o potrate Harryho manželky. Princ Charles pozorne sleduje, čo sa deje v súvislosti s týmto prípadom, ale považuje ho za veľmi súkromnú záležitosť. Mnohých táto zdržanlivosť nahnevala a považujú ju za dôkaz o chladných vzťahoch, no pravdou je, že v tomto prípade sa asi nedá kvetnato reagovať, predsa len, ide o skutočne smutnú udalosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie