Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zdrvujúca správa! Meghan potratila, jej slová dojímajú k slzám!
Zdielať na

Zdrvujúca správa! Meghan potratila, jej slová dojímajú k slzám!

Archívna reportáž

Hektický život a neustále útoky na osobu Meghan Markle a jej manžela, princa Harryho, si vyžiadali svoju daň. Rodičia ani nie dvojročného Archieho zažili asi tú najtrpkejšiu skúsenosť, keď im osud vzal šancu na rozšírenie svojej rodiny. Smutnú udalosť sa páru dlho darilo tajiť, avšak teraz Meghan prelomila mlčanie.

Vojvodkyňa zo Sussexu sa s trpkou skúsenosťou zverila vo svojom článku v denníku The New York Times, kde priznala, že tento rok prekonala spontánny potrat. O druhého potomka prišla Meghan Markle (39) a nádejný dvojnásobný otecko princ Harry uprostred leta 2020. Okolnosti, ktoré sa však diali vo svete a zároveň neustále prieťahy s médiami, ich však primäli o strate bábätka mlčať. Až doteraz.

Meghan Markle sa po roku a pol od narodenia prvého synčeka, malého Archieho, zverila svetu s trpkou životnou udalosťou. V júli 2020 prekonala potrat a popísala, ako k nemu prišlo. V teplé júlové ráno robila bežné úkony, nakŕmila psa, urobila rýchlo poriadok a pustila sa do starostlivosti o milovaného synčeka. Meghan práve prebaľovala malého Archieho, keď ju zasiahol bolestivý kŕč v podbrušku. Asi ako každá žena, ktorá pozná svoje telo, vytušila, že sa deje niečo zlé.

Meghan a Harry mali tento rok nádej byť po druhýkrát rodičia. Malý Archie sa im narodil 6. mája 2019, na súrodenca si ešte bude musieť počkať:

"Pocítila som ostrý kŕč. Klesla som na zem, s Archiem v náručí, a spievala som mu uspávanku, aby sme sa obaja upokojili. Veselá melódia však bola v presným opakom mojich pocitov, vedela som, že niečo nie je v poriadku," opisuje v rozhovore pre spomínaný denník Meghan. Ženský inštinkt jej však napovedal, že sa práve stráca život, ktorý v nej započal. "Vedela som, že zatiaľ čo zvieram v náručí moje prvorodené dieťa, to druhé strácam," dodala s trpkosťou. S vedomím, čo sa dozvie od lekárov, to namierila spolu s Harrym rovno do nemocnice, kde im smutnú diagnózu potvrdili. Práve Harrymu táto udalosť podľa jej slov veľmi zlomila srdce.

"O niekoľko hodín neskôr som ležala na nemocničnom lôžku a držala svojho manžela za ruku. Cítila som jeho horúcu dlaň, pobozkala ho na kĺby rúk, ktoré boli mokré od našich sĺz. Pozerala som na biele steny navôkol a opäť ma zaliali slzy," opisuje dramatické chvíle po potrate v článku s názvom "Straty, ktoré zdieľame". Meghan priznala, že si uvedomila silu momentov, a snažila sa predstaviť, aké by to bolo, keby sa to nestalo a boli by opäť šťastní v očakávaní bábätka. Prehovorila tak z duš mnohým ženám, ktoré si podobnou tragickou skúsenosťou museli prejsť. Avšak v mnohých prípadoch sa osud opäť prikloní na stranu života a preto netreba strácať nikdy nádej.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie