Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Slávny herec šokuje: V roku 2011 mi vedci povedali, že dôjde k pandémii!
Zdielať na

Slávny herec šokuje: V roku 2011 mi vedci povedali, že dôjde k pandémii!

Zdroj: YouTube

Vo filmovom svete sa už neraz stalo, že scenáre z filmu až hrozivo predpovedali realitu, ktorá sa o niekoľko rokov v podobnom prevedení aj skutočne udiala. Preborníkmi sú v tomto tvorcovia legendárneho seriálu o rodinke Simpsonovcov. Avšak v ich prípade ide väčšinou skôr o komické náhody, hoci sa nájdu konšpirátori, ktorí to vidia inak. Momentálna situácia vo svete v súvislosti s koronavírusom má však až mrazivú podobu so scénami z filmu z roku 2011.

Britský herec Jude Law sa v online rozhovore pre GQ vyjadril, že už pred takmer desiatimi rokmi ho vedci varovali, že triler Nákaza má so skutočnosťou spoločné viac, než si myslí. Film, v ktorom si okrem neho zahrali hviezdy ako Kate Winslet, Matt Damon či Gwyneth Paltrow totiž pojednával práve o smrtiacej nákaze, ktorá sa z ázijského kontinentu rozšírila rýchlosťou blesku a zabíjala milióny ľudí po celom svete.

​V rozhovore pre spomínaný magazín totiž Jude Law porovnával udalosti z filmu a to, čo sa v súčasnosti deje všade na tejto planéte. Niektoré detaily doslova zarážajú, ako napríklad rýchle šírenie dotykom, kvapôčkami aeroslou a následné zlyhanie dýchacieho ústrojenstva. "Šiel z toho ten pocit, že toto sa raz určite stane," prezradil 47-ročný herec, aké mal myšlienky pri čítaní scenára v roku 2011.

Dej filmu Nákaza, v ktorom si Jude zahral jednu z hlavných úloh, je až mrazivo podobný s dnešnou realitou vo svete:

K príprave a výrobe filmu boli podľa jeho slov prizvaní aj skutoční odborníci a poprední veci, ktorí sa celoživotne venujú otázkam vírusov a ich šíreniu. "Už vtedy nám povedali, že toto sa raz stane. Skôr riešili to, že kedy, nie, že či vôbec," popísal šokujúce informácie. "Tak, ako ten scenár vtedy vystavali, sa to dnes aj skutočne stalo, dáva to celé zmysel," tvrdí Jude v rozhovore. Vo filme sa taktiež riešil pôvod vírusu a tiež človeka, ktorý sa nakazil ako prvý. Práve herečka Gwyneth Paltrow si vo filme dlho nezahrala, vírus dostala medzi prvými ľudmi na svete a onedlho si po ňu prišla smrť.

​V rozhovore porozprával o svojich životných filmových úlohách, spomenul aj tú z filmu Nákaza:

"Keď sa začal rok 2020 a počuli sme prvýkrát čo sa stalo v Číne a potom sa to rozšírilo do celého sveta, zazvonil mi v hlave alarm," opisuje Jude Law prvé pocity po prepuknutí pandémie začiatkom tohto roka. Avšak práve kvôli skúsenosti z filmového pľacu nebol až tak vydesený, skôr mal pocit už prežitej skúsenosti. "Bohužiaľ, nebol som veľmi prekvapený, " uzatvára smutne herec. Avšak napriek neutešenej situácii vo svete má Jude dôvod na radosť. Počas lockdownu totiž privítal na svet svojho šiesteho potomka, a zároveň prvého so svojou terajšou manželkou Phillipou Coan, ktorú si vzal za ženu v roku 2019.

Súvisiace články

Najčítanejšie