Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jiří Bartoška v ohrození! Okamžitý prevoz do nemocnice na JIS bol nevyhnutný!
Zdielať na

Jiří Bartoška v ohrození! Okamžitý prevoz do nemocnice na JIS bol nevyhnutný!

Archívna reportáž

V Česku chrlia filmári jeden film za druhým. Najobľúbenejší žáner sú nepochybne komédie, špeciálne s prívlastkom "rodinné" a ešte lepšie aj "vianočné". Všetko sa snúbartoškabi v pripravovanej romantickej komédii Přání Ježíškovi o zázrakoch, ktoré sa môžu udiať na Vianoce. No štart nakrúcania sprevádzala nervozita. Jedna z hlavných hviezd totiž skončila v nemocnici.

Vo filme Přání Ježíškovi si má zahrať veľké množstvo českých hereckých hviezd. Jednu z hlavných postáv filmu, herca Jiřího Bartošku (73), však kvôli náhlej zdravotnej indispozícii podľa zdroja portálu Blesku v nedeľu dopoludnia previezla sanitka do Fakultnej nemocnice v Brne. Tam musel podstúpiť operáciu a vo filme si už, žiaľ, nebude môcť zahrať. 

Ako prezradil zdroj, ktorý má blízko k oddeleniu, kde sa herec nachádza vraj pod iným menom: „Pánovi Bartoškovi praskol zrejme apendix. Už je po operácii, a dokonca aj mierne žartuje so sestričkami. Sľúbil im po zotavení selfíčka.“ Operácia vraj prebehla bez komplikácií štandartným spôsobom a herec je v rekonvalescencii. O tom ale vraj nič nevie filmový štáb. „Netušíme, kde je,“ odpovedal na otázku o Bartoškovi asistent režisérky Marty Ferencovej. Ona sama sa z odpovede vykrútila: „Mám veľa práce, nehnevajte sa.“

Bartoška zažiaril aj v jojkárskom seriáli Za sklom:

​Produkcia, našťastie, nemilú situáciu rýchlo zvládla. „Museli sme operatívne hľadať riešenia. Postavu Kristiána, ktorú mal Jiří Bartoška vo filmu Přání Ježíškovi stvárniť, hrá s Evou Holubovou. Preberali sme obsadenie teda aj s ňou. Tej hneď napadol Jaroslav Dušek. Aj keď každý z týchto hercov má iný druh prejavu, prišlo nám, že je to pekná výzva. Celý štáb praje Jiřímu skoré uzdravenie,“ oficiálne sa už stihol vyjadriť producent filmu Adam Dvořák.

​Okrem Dušeka si vo filme zahrá široká paleta skvelých hercov ako Richard Krajčo, Eva Holubová, Jiří Langmajer, Elizaveta Maximová, Anna Polívková, Petr Vaněk, Matěj Hádek, Táňa Pauhofová, Hana Vagnerová alebo Veronika Kubařová. Film sa skladá z niekoľkých príbehov. Priamo na Štedrý deň pätica hlavných postáv, ktorým život pripravil nemilé skúšky, zistí, že aj ich najtajnejšie sny sa môžu vyplniť. Na to sú tu Vianoce, aby svojím čarom dokázali zahojiť všetky rany na tele aj na duši. Snáď sa aj Bartoškove zdravotné patálie veľmi rýchlo pominú, aj bez filmárskych trikov.

Súvisiace články

Najčítanejšie