Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mladý herec sa predávkoval drogami a to rozhodlo! Jeho slávny kolega odmietol život medzi hviezdami!
Zdielať na

Mladý herec sa predávkoval drogami a to rozhodlo! Jeho slávny kolega odmietol život medzi hviezdami!

Archívna reportáž

Nepochybne mnohí ľudia snívajú o tom, aké by to bolo žiť na vychytenej adrese na jednom z hollywoodskych bulvárov. Miesto, kde je na oko takmer všetko dokonalé a nablýskané, však skrýva mnohé temné tajomstvá a nástrahy. Práve tam sa skončil aj život jednej z najžiarivejších hereckých hviezd 90. rokov, herca Rivera Phoenixa.

O smrti svojho kamaráta z detstva a rozhodnutí vzdať sa života v Hollywoode porozprával pre The Guardian americký herec Ethan Hawke. Práve tragická udalosť, pri ktorej prišiel jeho herecký kolega River Phoenix o život, ho odradila od bujarého života v mekke filmu. Pre Ethana bola smrť jeho kolegu obrovským varovaním a Hollywood viac pre neho nebolo miestom pre život.

​​Herec Ethan Hawke si s Riverom Phoenixom, ktorého brat je nemenej slávny Joaquin, zahral v roku 1985 vo filme The Explorer a odvtedy boli blízki kamaráti. Avšak nie na dlho, vychádzajúca herecká hviezda, v tom čase len 23-ročný River, nezvládol tlak a nástrahy slávy. Osudným sa mu stal divoký život plný večierkov, alkoholu a drog v spojení s citlivou povahou a zraniteľným životným obdobím, akým je dospievanie. Zomrel pred neslávne známym hollywoodskym nočným klubom The Viper po kolapse spôsobenom predávkovaním drogami.

Miniséria s názvom The Good Lord, v ktorej si Ethan Hawk zahral aj režíroval sa dotýka aktuálnej témy o histórii otroctva:

"Môj prvý herecký kolega sa predávkoval na Sunset Boulevard, rozumiete? Bol tým najžiarivejším svetlom a tento priemysel ho zomlel. Bola to pre mňa obrovská lekcia," prezradil v rozhovore pre spomínaný portál dnes už 50-ročný herec. "Toto je hlavý dôvod, prečo by som sa do LA nikdy nepresťahoval. Pre herca, ako som ja, je to prostredie nebezpečné," myslí si Ethan Hawke, ktorý okrem Rivera stratil predčasne aj iných hereckých kolegov. Drogy vzali v roku 2014 život napríklad aj geniálnemu hercovi Phillipovi Symourovi Hoffmanovi (†46).

Ethan Hawke kvôli hlavnej úlohe v seriáli radikálne zmenil imidž a na pľaci po jeho boku zažiarila aj jeho dcéra Maya s manželstva s herečkou Umou Thurman:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ethan Hawke (@ethanhawke)

Sám Ethan sa už dávnejšie rozhodol presedlať z herectva na réžiu pilotným projektom s názvom The Good Lord Bird. Ide o historický seriál zasadený v do roku 1859 na veľmi aktuálnu tému otroctva v USA podľa originálnej predlohy Jamesa McBridea. Zaujímavosťou je, že si po jeho boku zahrala aj jeho 22-ročná dcéra Maya, ktorú má z manželstva s herečkou Umou Thurman. V seriáli, ktorého prvá časť uzrela svetlo sveta iba začiatkom októbra 2020, sa okrem réžie zhostil Ethan aj hlavnej úlohy a už teraz získal množstvo pozitívnych ohlasov od fanúšikov ako aj z radov kritikov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie