Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nestarnúci elegán Jiří Bartoška oslávil sedemdesiatiny
Zdielať na

Nestarnúci elegán Jiří Bartoška oslávil sedemdesiatiny

Párty za zatvorenými dverami prebiehala za prítomnosti množstva známych osobnostní. Český herec a prezident Filmového festivalu v Karlových Varoch je dôkazom toho, že muži vlastne nestarnú, ale zrejú ako víno.

Na tajnú oslavu, ktorú pripravili Bartoškovi jeho kolegovia, sa začali hostia schádzať okolo siedmej hodiny večer. Vitálny oslávenec dorazil s úsmevom a s manželkou Andreou po boku, píše Super.cz.

Príležitosť osobne zagratulovať a popriať všetko dobré mužovi, ktorý ani na prahu sedemdesiatky nestratil ani štipku charizmy, si nenechala ujsť celá plejáda významných osobností nielen z hereckej brandže.

Bartoška vyštudoval JAMU v Brne a pôsobil v divadlách v Brne, Ústí nad Labem i na pražských scénach - Divadle Na zábradlí a Divadle Bez zábradlí. Účinkoval vo filmovej trilógii Osada havranů, Na veliké řece a Volání rodu, a tiež v snímkach Příběh lásky a cti, Stíny horkého léta, Drsná planina, Svítalo celou noc, Katapult, Má je pomsta, Je třeba zabít Sekala, Bolero, Příběhy obyčejného šílenství, Anděl páně, Líbáš jako Bůh, Princezná pre draka, Odcházení, Líbáš jako ďábel, Teória tigra.

​V televízii si zahral napríklad v seriáloch My všichni školou povinní, Sanitka, Nemocnice na kraji města - nové osudy a i. Dlhoročný organizátor Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. V roku 2000 získal Českého leva v kategórii najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za film Všichni moji blízcí a v roku 2017 mu Česká filmová a televízna akadémia udelila trofej za mimoriadny prínos.

Súvisiace články

Najčítanejšie