Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gottová si poriadne zavarila! Náhly únik z Prahy neostal bez nepríjemných následkov!
Zdielať na

Gottová si poriadne zavarila! Náhly únik z Prahy neostal bez nepríjemných následkov!

Archívna reportáž

Zdá sa, že pre Dominiku Gottovú (47) akoby neplatili zákony tejto spoločnosti. Žije podľa svojej nálady a dokáže zo dňa na deň meniť aj vážnejšie rozhodnutia. Aspoň sa tak javí na základe toho, ako sa prezentuje na verejnosti. Rok tvrdila, že chce žiť v Prahe, teraz ale odišla do Helsínk. No ešte prekvapivejší je dôvod.

Najstaršia dcéra zosnulého maestra vycestovala do rodiska svojho manžela Tima Tolkkiho, kde behá po úradoch. Koncom minulého roku podala na fínskej ambasáde v Prahe žiadosť o rozvod, teraz ju vraj sťahuje a vyhlásila, že Tima miluje a chcú byť spolu, píše portál Ahaonline.cz. V prípade Dominiky jednoducho nie je nič isté. Nečudo, že od nej dávajú ruky preč aj priatelia a známi, nedá na ich dobre mienené rady a ponúkanú pomoc.

V takom chaose nečudo, že robí chyby a potom pred nimi uteká. Teraz zistila, že odísť do Fínska bez toho, aby si urovnala svoje záväzky a povinnosti v Prahe, nejde len tak. Hoci tvrdila, že sa do Prahy vráti, lebo tu má prácu, nie je to asi tak. Lahôdky, kde naposledy pracovala, sú zavreté a ona vraj dostala výpoveď v rámci trojmesačnej skúšobnej doby. Už mesiac je na nemocenskej kvôli zápalu priedušiek, napriek tomu odcestovala do Helsínk. Pravdepodobne to, že unikli fotky z letiska tesne pred jej odletom spôsobilo, že jej sociálka pozastavila nemocenské dávky. Je totiž povinná ležať doma.

​To znamená pre Dominiku veľký škrt cez rozpočet, peniaze naliehavo potrebuje. „Som z toho strašne rozhodená! Čo som mala robiť? Musela som podľa nariadenia úradu odletieť. Mám na to všetky doklady,“ tvrdí pre Aha! nešťastnica. „Musela som odísť, museli sme na úrady! Akonáhle sa vrátim do Prahy, budem situáciu so sociálkou riešiť,“ snaží sa ospravedlniť svoju cestu do Helsínk. Zrejme jej toto vysvetlenie na úrade nepomôže, mala myslieť dopredu na následky vyplývajúce z nerešpektovania pravidiel viažucich sa na poberanie nemocenskej.

​Ktovie, či hlavným dôvodom jej cesty nebola najmä žiadosť o sociálny byt. To by zrejme mohla opäť urobiť prostredníctvom fínskej ambasády v Prahe. Ťažko by ale zrejme vysvetlila úradom v Helsinkách, prečo tam žiada o byt, keď žije v Prahe. Možno s pomocou manželky riešil svoju nedobrú finančnú situáciu najmä Timo. Po roku sa vrátil do Fínska z Mexika a jeho situácia nie je ružová, keďže si vraj požičiava na všetky strany. Snáď Dominika svoje rozhodnutie čoskoro opäť neoľutuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie