Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Česká JOJkárska hviezda prekvapuje! Po ťažkých mesiacoch sa herec zamestnal v nemocnici na TEJTO pozícii!
Zdielať na

Česká JOJkárska hviezda prekvapuje! Po ťažkých mesiacoch sa herec zamestnal v nemocnici na TEJTO pozícii!

Archívna reportáž

Pandémia a tvrdé opatrenia spôsobili obrovské ekonomické problémy v mnohých odvetviach. No jedným z najviac zasiahnutých je jednoznačne oblasť umenia a kultúry. Mnohí ľudia pracujúci v tejto sfére sú od jari bez príjmu a hovoria o vážnych existenčných problémoch. Niektorí už museli presedlať na iné posty, napríklad aj obľúbený český herec Tomáš Matonoha.

Čoraz častejšie sa v tejto koronavírusovej dobe šíria správy, že známi umelci začali z núdze pracovať v oblasti na hony vzdialenej od ich milovanej profesie. Nevyhol sa tomu ani sympatický český herec, hudobník a  moderátor Tomáš Matonoha (49). Keďže viackrát prišiel o dohodnutú prácu v umeleckej branži, rozhodol sa nastúpiť do služby v jednej moravskej nemocnici.

Ako otec štyroch detí, z toho dvoch vlastných, ktoré má s herečkou Luciou Benešovou, musel hľadať spôsob ako rodinu uživiť v tejto neistej dobe. Vypočul si výzvu na pomoc nemocniciam a mal jasno. „Chcel som nastúpiť do nemocnice, kde som kedysi pracoval, ale tam nie je tak kritický stav. Dostal som veľa tipov na miesta, kde je kritický stav v zmysle, že tam chýbajú zamestnanci, alebo sú na hrane. V podstate je to také preklenovacie obdobie, než toto pominie,“ vysvetlil Matonoha v relácii Blízká setkání na Českom rozhlase svoje pohnútky vrátiť sa na miesto, kde pred tridsiatimi rokmi pracoval zrejme v rámci civilnej služby ako sanitár.

Matonoha zažiaril v jojkárskom seriáli Prázdniny:

​Miesto sanitára už ale zastávať nemôže, musel by mať podľa súčasných nariadení sanitárny kurz. Prijal preto ponuku nastúpiť do nemocnice ako pomocná pracovná sila. Čo táto práca obsahuje, vysvetlil: „Napríklad robím takú krásnu relaxačnú činnosť, že po areáli na rôzne oddelenia rozvážam materiál. A môžem potvrdiť, že najčastejšie jazdím na infekčné, kde je poriadny zhon.“ Nemusí však nosiť ochranný odev, lebo neprichádza do styku s infekčnými pacientami, ktorí sú na špeciálnom oddelení, kde platia prísne pravidlá.

Takto to sekne Tomášovi aktuálne v nemocnici:

facebook/TM

​Verejnosť na základe protirečivých správ o počte pacientov v nemocniciach často nevie, čo si o tom má myslieť. „Tak som si povedal, že sa aspoň ja sám na vlastné oči pozriem, ako to naozaj je. Pretože sa rád riadim tým, čo sám vidím a počujem. Nie tým, čo mi niekto melie do hlavy,“ uviedol ďalší dôvod, prečo sa rozhodol zobrať prácu v nemocnici. Aj keď ho vcelku baví, zrejme pohľad na výplatnú pásku ho konfrontoval s realitou. Veľmi rád sa vráti späť tam, kde sa cíti najlepšie - do umeleckých kruhov, s celkom inými honorármi za podaný výkon. No zatiaľ to ružovo nevyzerá.

Súvisiace články

Najčítanejšie