Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Skvelý herec úprimne uznáva: V kariére mi pomohlo aj to, že som homosexuál!
Zdielať na

Skvelý herec úprimne uznáva: V kariére mi pomohlo aj to, že som homosexuál!

Archívna reportáž

Kým mnohé známe tváre bojujú s priznaním svojej sexuálnej orientácie a pre odhalenie súkromia majú obavy vyjsť s pravdou von, sú aj osobnosti, ktoré sa otvorenosti v tomto smere neboja. Asú aj takí, ktorí zo svojho "coming out-u" urobili pridanú hodnotu a hrdo reprezentujú LGBTI komunitu.

Obľúbený herec Jim Parsons, ktorý je zároveň predstaviteľom svojského vedátora Sheldona Coopera zo sitkomu Teória Veľkého tresku si myslí, že jeho sexuálna orientácia ho urobila lepším hercom. Podľa denníka Daily Mail tak prezradil v nedávnom rozhovore pre Attitude a dodal, že ho jeho priznanie pred celým svetom zaplavilo obrovským šťastím a vnútornou silou.

Hviezda sitkomu Teória Veľkého tresku sa nazdáva, že jeho sexualita formovala jeho hereckú prácu, keďže má  viac vrstiev svojej osobnosti, ktoré môže postupne poodhaliť. Má zároveň za to, že jeho homosexuálna orientácia mala pozitívny vplyv na jeho kariéru.

Jim Parsons si zahral jednu z ústredných postáv vo novom filme s názvom The Boys in the Band, kde okrem neho účinkujú v hlavných úlohách iba herci, ktorí sa otvorene hlásia k homosexuálnej orientácii:

"Byť odrazu súčasťou veľkej skupiny ľudí, ktorá bola kedysi, a ešte aj stále je, častokrát znevažovaná, ohováraná a je cieľom nenávistných útokov, byť medzi nimi, aj verejne známymi, odrazu sa ma zmocnil pocit šťastia a sily, ktorý sa nedal nijak predvídať," pokračoval v úprimnej spovedi 47-ročný herec, ktorý momentálne zažiaril v novej filmovej dráme s názvom The Boys in the Band, ktorej ústrednou témou je práve homosexualita. Jim Parsons zároveň priznal, že kdesi vo vnútri má však stále strach z toho, že by mohol svojou autenticitou a tým, kým je, stratiť lásku mnohých, na ktorých záleží.

Jim Parsons sa svojou sexualitou od roku 2012 už netají, s odstupom času si myslí, že mu v kariére dokonca pomohla:

Avšak tvrdí, že zatiaľ sa nemusel potýkať s príkoriami či nezdarom kvôli svojej orientácii, ba naopak. "Myslím si, že v dnešnej dobe mi to v kariére iba pomohlo, nikdy som sa kvôli tomu počas mojej kariéry necítil zranený," hodnotí svoje doterajšie skúsenosti obľúbený herec, ktorý si v novej dráme zahral jednu z ústredných postáv. Zaujímavosťou je, že výber hercov vo filme The Boys in the Band taktiež pozostáva z rýdzo homosexuálnych hercov, ktorí sa ku svojej orientácii otvorene hlásia. Okrem Jima Parsonsa sa vo filme objavia aj herci Zachary Quinto známy ako predstaviteľ kapitána Spocka v nových prevedeniach sci fi filmu Star Trek, Matt Bomer, Charlie Carver zo seriálu Zúfalé manželky a ďalší.

Súvisiace články

Najčítanejšie