Polojasno
22°
Bratislava
Láska vojvodkyne Kate zbožňuje inú ženu! Slabosť má pre ňu aj princ Filip!
Zdielať na

Láska vojvodkyne Kate zbožňuje inú ženu! Slabosť má pre ňu aj princ Filip!

Archívna reportáž

Kedysi sa tradovalo, že britská kuchyňa nestojí za veľa, je ťažká a bez chuti - pri pohľade na miestny najväčší trhák, teda vyprážané filé s hranolkami, sa s tým nedá nesúhlasiť. Paradoxne práve v Británii vyrástli také slávne kuchárske hviezdy ako Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Paul Hollywood či Mary Berry. Vďaka nim sa v kuchyni na ostrovoch začalo variť zdravšie, chutnejšie a pestrejšie. Sú to priam miláčikovia národa a tento ošiaľ neobišiel ani britskú kráľovskú rodinu.

Hoci varenie v rodinách majú v rukách zväčša ženy, na profesionálnej úrovni slávia najväčšie úspechy predovšetkým muži. V britskej kráľovskej rodine sa však radi držia tradícií, a tak sa v ich kuchyni riadia najmä radami slávnej Mary Berry. Táto ich obľúbená kuchárka má neuveriteľných 85 rokov, ale nápadov a energie má na rozdávanie. Účinkuje v mnohých TV programoch a súťažiach.

V minuloročnom vianočnom kulinárskom programe Mary Berry sa objavila aj vojvodkyňa Kate. Priznala, že jej najmladší syn Louis (2) sa veľmi rád motá po kuchyni a „pomáha“ jej pri varení, hoci len ťažko sa verí tomu, že Kate osobne kuchtí pre svoju rodinu.

Pozrite si jednu z relácií Britániou milovanej Marry Berry:

V kuchyni sa vraj radi zdržiavali aj synovia princeznej Diany, najmä keď mali chuť na niečo sladké. Prezradila to ich vtedajšia rodinná kuchárka. Najobľúbenejšia sladkosť princiatok bola čokoládová torta so sušienkami. Keď sa ženil William s Kate, musel mať na svadobnom stole aj túto obľúbenú tortu, ako spomienku na detstvo. Povráva sa, že dokonca aj najstarší člen kráľovskej rodiny, manžel kráľovnej, princ Filip, veľmi rád sleduje programy šarmantnej Mary Berry a iste to nebude preto, že by sa sám niekedy zvŕtal pri hrncoch.

Deti Kate a Williama sa stretávajú s veľmi zaujímavými ľuďmi:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

We've got some questions for you, @DavidAttenborough...??️?

Príspevok, ktorý zdieľa Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal),

Ešte zaujímavejšia je otázka, čo priťahuje malého Louisa k obrazovke, keď vidí Mary Berry. Jeho mama Kate tvrdí, že je do nej priam zamilovaný, píše portál DailyMail. Behom sledovania programu s ňou vraj nadšene skáče a tlieska a dožaduje sa sledovania každého dielu jej relácie. A keďže sa u nich doma varí najmä podľa Mary, Louis si ju už zafixoval pomaly ako členku rodiny. Mary tak má obdivovateľov medzi najstaršími aj najmladšími členmi kráľovskej rodiny. Nečudo, že ju vyznamenala aj samotná kráľovná Alžbeta II. Mohla by už preto odpočívať na vavrínoch, ako sa hovorí. To by ale nebola ona. Miluje svoju prácu a rada ukazuje jej výsledky verejnosti. Vitalitu mala po kom zdediť, jej matka sa dožila rovných 105 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie