Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Čerstvá "dvojmama" Beňová sa hlási z pôrodnice s dcérkou! Jej zdravotný stav sa ZMENIL!
Zdielať na

Čerstvá "dvojmama" Beňová sa hlási z pôrodnice s dcérkou! Jej zdravotný stav sa ZMENIL!

Archívna reportáž

V piatok 30. októbra prepúšťali političku a europoslankyňu Moniku Beňovú z pôrodnice ešte na víkend domov. Mala sa hlásiť až v pondelok, no situácia sa už po 24 hodinách zvrtla. Nastávajúca mamička smerovala späť do starostlivosti lekárov. Hoci neprezradila, čo presne sa dialo, vzhľadom k silnej tehotenskej cukrovke a vysokému tlaku išlo zrejme o zhoršenie práve týchto hodnôt.

Do riadneho termínu pôrodu už ostávali 52-ročnej Monike Beňovej necelé tri týždne. To je už stupeň tehotenstva, keď je bábätko obvykle plne dozreté a nemalo by byť po príchode na svet nijako ohrozené. Nepochybne aj preto sa lekári v súkromnom gynekologicko-pôrodníckom sanatóriu v Bratislave rozhodli, že už nie je nutné "trápiť" nastávajúcu mamičku a tak prišla malá Lea na svet.

Bábätko sa narodilo cisárskym rezom v nedeľu ráno a tak má skutočne krásny dátum narodenia - 1.11.2020. Podľa príspevkov Moniky Beňovej je všetko v najlepšom poriadku a užíva si každý moment s malým pokladom. 

​Príroda to zariadila tak múdro, že obvykle ženy, aj keď majú za sebou náročný pôrod či cisársky rez, pri pohľade na dieťatko vďaka vplyvu hormónov na bolesť zabúdajú, dokonca ju priam necítia. "Máme za sebou dve noci, prvú sme prespali, včerajšiu sme prebdeli. Obe boli nádherné. Malý človiečik rozhoduje zrazu o úplne všetkom, o každej sekundičke. Rozrezané a zašité brucho ani necítim, lebo sa celý čas nevieme vynadívať na Leušku," potvrdzuje aj europoslankyňa liečivé "účinky" bábätka na svoju mamu.

No tváričku svojej Leušky zatiaľ neukázala a zjavne sa tak skoro fanúšikovia ani nedočkajú. "Mám asi milión fotiek a stále mám pocit, že som ešte nezachytila všetky jej výrazy tváričky. Verím že pochopíte, že našu veveričku nechceme dávať zatiaľ na sociálne siete," napísala Beňová, no z jej slov cítiť nádej, že to azda nebude navždy, ako je to v prípade niektorých celebrít. A nedá sa jej ani čudovať, tieto vzácne momenty by mali patriť len mame a bábätku. No prezradila, že po pôrode sa zmenili aj jej stav a tehotenské komplikácie postupne miznú. "Cukor úplne a tlak že ešte tak do 4 týždňov," hovorí čerstvá dvojmama a je takmer isté, že to tak aj bude, ako majú skúsenosti aj iné mamičky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie