Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Otec Meghan to skúša cez empatiu: Mohol by som umrieť už zajtra!
Zdielať na

Otec Meghan to skúša cez empatiu: Mohol by som umrieť už zajtra!

Archívna reportáž

Ťažko napísať, čo si myslieť o súdnom procese, týkajúcom sa kauzy zverejneného listu Meghan Markle (39), v ktorom napísala otcovi, aby jej dal pokoj. Právny tím Meghan zažaloval Associated Newspapers za publikáciu piatich článkov, ktoré zverejnili bez jej súhlasu obsah súkromného listu, ktorý poslala svojmu otcovi v auguste 2018.

Vojvodkyňa zo Sussexu obviňuje túto mediálnu skupinu za porušenie súkromia, vrátane porušenia autorských práv, zneužitia súkromných informácií a porušenia britského zákona o ochrane údajov. Súdny proces začal vo februári minulého roku a prvé verejné zasadnutie bolo plánované na 11. januára 2021. Tím Meghan však písomne požiadal súd o odklad, píše portál The Mirror.

Neverejné vypočutie žiadosti sa konalo vo štvrtok ráno v Londýne, pričom sudca skúmal dôkazy z oboch strán. Po preskúmaní sudca Warby rozhodol, že považuje za správne vyhovieť žiadosti a súdne konanie odročiť. Sudca dodal: "Som si istý, že budeme schopní nájsť termín na jeseň v októbri alebo novembri." Dokonca je možné, že sudca uzavrie prípad sám, alebo sa bude prejednávať súkromne. Súkromný proces by nevyžadoval, aby bola Meghan, alebo jej priatelia predvolaní ako svedkovia a verejne svedčili.

Otec Meghan, Thomas Markle, si svojou prostorekosťou zavaril:

​Časopisu Elle prezradil dôveryhodný zdroj, že právny tím vojvodkyne verí, že sa prípad uzavrie v ich prospech aj bez verejného súdneho konania. Obhajoba protistrany nemá šancu uspieť. Druhá strana, na ktorú bola podaná žaloba, sa ohradila voči posunutiu termínu. Jej právna zástupkyňa sa vo svojej svedeckej výpovedi zmienila o krátkej a znepokojivej konverzácii s otcom manželky prince Harryho (36). Thomas Markle jej vraj povedal, že má z prípadu stavy úzkosti a bol by rád, keby sa proces čo najskôr ukončil. „Som realista, mohol by som umrieť už zajtra,“ povedal údajne. Advokátka tak stavila zjavne na empatiu zo strany sudcu voči starému a chorému otcovi vojvodkyne.

​Obhajkyňa sa zmienila aj o tom, ako sa jej Thomas rozhovore zveril so svojimi zdravotnými problémami a pridružených komplikáciách so srdcom. Trvalo musí užívať lieky na zriedenie krvi a nemôže prejsť ani schody bez toho, aby sa nezadýchal. Má už 76 rokov a neverí vo svoj dlhý život. Prezradil, že „nikto z príbuzných sa nedožil viac než 80 rokov“. Bojí sa, že sa nedožije rozhodnutia súdu. Celá záležitosť ho veľmi mrzí. S dcérou sa nevidel už roky, nehovoriac o svojom vnukovi. Meghanino srdce je voči nemu chladné, na rozdiel od toho, ako sa tvári vo svojich vyjadreniach v médiách, ako jej ležia na srdci problémy celého sveta.

Súvisiace články

Najčítanejšie