Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Obrovský strach! Hviezda z potteroviek porodila, bábätko ale muselo ísť okamžite do inkubátora!
Zdielať na

Obrovský strach! Hviezda z potteroviek porodila, bábätko ale muselo ísť okamžite do inkubátora!

Archívna reportáž

Priniesť si domov zdravé bábätko a užívať si tie záplavy nehy mimo priestorov nemocnice je azda ten najkrajší pocit v živote ženy a rovnako aj muža. Radosť je vtedy o to väčšia ak mama s bábätkom bojovali po príchode na svet s komplikáciami.

Herečka Jessie Cave, známa ako Levanudľa Brownová z obľúbenej série filmov o čarodejníkovi Harry Potterovi porodila vo veku 33 rokov svoje tretie bábätko, chlapčeka Abrahama Benjamina. Týždeň po pôrode sa fanúšikom zverila so svojimi pocitmi a priznala, že jej tretia skúsenosť s pôrodom bola hrozivá. Chlapček musel byť okamžite uložený do inkubátora a na nálade jej nepridávali ani nepríjemné koronavírusové opatrenia.

Jessie Cave sa so svojimi fanúšikmi na Instagrame delila takmer o každý detail jej prebiehajúceho tehotenstva a výnimku neurobila ani po pôrode. Dvojnásobná mamička svoje tehotenstvo veľmi prežívala, a bábatko v brušku jej dalo celkom zabrať. Na svet sa malý človiečik vypýtal expresne, iba 40 minút po odtečení plodovej vody. Avšak ako skúsená mamička nečakala, že sa tretí pôrod skomplikuje natoľko, že malý "Bam" skončí na oddelení intenzívnej starostlivosti pre novorodencov.

Jessie priniesla slávu najmä úloha Levandule Brown v megaúspešných filmoch o Harrym Potterovi:

"Dnes sa vraciame do nemocnice, aby sme sa oficiálne odhlásili. DÝCHAME," začína sa status k fotke jej maličkého synčeka v autosedačke, a naznačuje, že maličký Bam mal po pôrode problém práve s dýchaním. Taktiež vyslovila obrovskú vďaku celému tímu zdravotníkov a taktiež špeciálne poďakovala jej "midwifes", teda britskej obdobe pôrodných asistentiek. "Som si istá, že ma tu asi nesledujú, ale chcela som menovať pôrodnú asistentku, ktorá bola tak milá a tak veľmi mi pomohla. Dnes dokonca osobne prišla do ambulancie, aby sa uistila, že sme s bábätkom v poriadku a môžeme byť prepustení domov. Volala sa Lucy. Ďakujem celému personálu nemocnice a novorodeneckému oddeleniu. Navždy ma to zmenilo," píše ďalej dojatá trojnásobná mamička.

Jessie v záplave radosti a v neposlednom rade aj popôrodných hormónov vyjadrila vďaku zdravotníkom a pôrodným asistentkám v pôrodnici:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Back to the hospital today for our official discharge. AND BREATHE. ???????? huge thank you to @joie_global for our new CLEAN car seat! we obviously did not have time to do the “install it before the baby comes” but we still managed and Bam loves it ? #gifted #grateful I’m sure they don’t follow me on here but I just wanted to name the midwife who helped me so much and was so kind and came specifically to the ambulatory unit today to check we are okay to go home. Her name is Lucy. Thank you to all the midwives and doctors Queen Charlottes Hospital for being wonderful but especially thank you to the neonatal Ward. I feel changed forever. #nhs ❤️????❤️?????❤️????

Príspevok, ktorý zdieľa JeSsIe CaVE (@jessiecave),

​Pôrodné asistentky však mamička vo Veľkej Británii nestretne iba pri pôrode, sú jej totiž k dispozícii až tri. A to nielen počas samotného pôrodu, ale aj počas tehotenstva a jedna taktiež na mamičku a bábätko dohliada po prepustení z nemocnice až do konca šestonedelia. Na Jessie s bábom sa doma tešili okrem jej partnera, komika Alfieho Browna, aj 5-ročný syn Donnie a 3-ročná dcérka Margot.

Súvisiace články

Najčítanejšie