Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kaderník princeznej Diany o jedinečnom déjà vu! Dostal šancu učesať DRUHÚ Dianu!
Zdielať na

Kaderník princeznej Diany o jedinečnom déjà vu! Dostal šancu učesať DRUHÚ Dianu!

Archívna reportáž

Historický televízny seriál na populárnom streamovacom kanáli s názvom Koruna (The Crown), pokračuje už štvrtým radom. Pojednáva o živote a vláde britskej kráľovnej Alžbety II. od roku 1947, udalostí a osôb okolo nej. V doterajších 30 dieloch dostali priestor postavy ako kráľ Juraj VI., princ Filip, Winston Churchill, princezná Margaret, Camilla a mnohí ďalší. V novej sérii do deja vstúpi princezná Diana.

Tak, ako väčšinu hlavných postáv zahralo postupne viacero hercov, aj na rolu Diany vybrali niekoľko herečiek. Ako prvá ju zahrala Emma Corrin, a aby sa na princeznú s trpkým osudom čo najviac podobala, zamerali sa stylisti na jej vlasy. Diana bola známa typickými účesmi vytvarovanými z jej hustých vlasov. Pre vlasového stylistu Sama McKnighta bola spolupráca s tímom seriálu Koruna návratom do minulosti. Vybrali ho totiž preto, že skutočne česal aj samotnú Lady Di, ako Dianu prezývali, píše portál Daily Mail.

Sam McKnight bol Dianiným osobným vlasovým stylistom sedem rokov až do konca jej života v roku 1997. „Bolo to zvláštne déjà vu. Prezerali sme si fotky z tej doby a nakoniec urobili takú imitáciu,“ prezrádza 65-ročný vlasový mág, ktorý bol tvorcom jej ikonického účesu z roku 1990, keď jej veľké, nadýchané kadere zmenil na krátky zostrih.

Diana bola štýlová za každých okolností, napríklad aj pri návšteve Pakistanu:

„Patrick Demarchelier ju práve fotil pre Vogue. Vtedy som jej učesal vlasy, aby vyzerali, že sú krátke, prichytil som ich korunkou,“ pokračuje v spomínaní kaderník. „Keď bolo po všetkom, prišla za mnou a spýtala sa, čo by som urobil s jej vlasmi, keby som mal voľnú ruku. Povedal som, že by som to celé zostrihol a začal úplne od začiatku. Bol rok 1990. Zostrihnúť, zbaviť sa tej nadýchanej helmy a začať znovu s krátkym minimalistickým strihom. A ona na to kývla,“ opísal zrodenie účesu, ktorý sa stal na dlhé roky vďaka Diane trendom.

Emme si v populárnom seriáli The Crown vysielanom na Netflixe zahrala milovaní britskú princeznú:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

tick tock tick tock 15.11.20

Príspevok, ktorý zdieľa Emma Corrin (@emmalouisecorrin),

Pretože sa dej štvrtej série začína rokom 1980, keď Diana začne chodiť s Charlesom, musel McKnight  herečke Emme Corrin (24) vytvoriť účes, aký nosila Diana predtým, než ju ostrihal. „Emma má veľa vlasov, ako vtedy Diana, natočil som ich na horúce natáčky, ako sa to robilo na fotení pre Vogue v 80. rokoch,“ vysvetlil McKnight. „Všetky modelky sme tak vtedy česali. Krátke, dlhé, polodlhé vlasy, všetko muselo byť veľké a nadýchané, takže veľké natáčky, sčesať dozadu a nalakovať,“ ďalej sa rozrozprával. Účes sa snažil podľa fotiek verne skopírovať.  

​Diváci sa môžu tešiť na príbeh Diany a Charlese, ich svadbu a cestu do Austrálie, ktorú podnikli v roku 1983, ako aj ďalšie momenty až do roku 1990, keď vo funkcii premiérky skončila Margaret Thatcherová. Dá sa očakávať, že sledovanosť bude vysoká, pretože Diana dodnes patrí k najobľúbenejším členom britskej kráľovskej rodiny. Jej tragický koniec oplakával celý svet. Stala sa navždy kráľovnou ľudských sŕdc.  

Súvisiace články

Najčítanejšie