Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zosnulá princezná Diana dáva dokopy svojich synov. William a Harry sa pre TOTO opäť spojili!
Zdielať na

Zosnulá princezná Diana dáva dokopy svojich synov. William a Harry sa pre TOTO opäť spojili!

Archívna reportáž

Po dlhých mesiacoch odlúčenia sa cesty princa Harryho a jeho brata Williama opäť spoja. Kráľovských bratov dáva dokopy odkaz venovaný ich mame, ktorá pred 23 rokmi tragicky zahynula pri dopravnej nehode v Paríži.

Podľa oficiálneho vyhlásenia z Buckinghamského paláca sa na nedožité šesťdesiate narodeniny princeznej Diany inštaluje socha venovaná jej pamiatke. Socha mala pôvodne stáť v záhrade Kensingtonského paláca už tento rok, avšak kvôli pandémii bolo jej slávnostné osadenie zrušené. Nový dátum bol vytýčený podľa informácii magazínu Hello na júl 2021.

Práve 31. augusta 2020 ubehlo 23 rokov od momentu, keď svet obletela správa o tragickej smrti princeznej z Walesu, matky princov Harryho a Williama. Tí mali v tom čase iba krehkých 15 a 12 rokov, no jej odkaz so sebou nosia v srdci po zvyšok života.

Princezná Diana sa zapísala v očiach verejnosti ako plachá, no zároveň rebelantská dáma s veľkým srdcom:

"Naša matka sa dotkla toľkých životov. Veríme, že socha pomôže návštevníkom precítiť jej pamiatku a odkaz, ktorý počas svojho života šírila," vyjadrili svoje dôvody bratia, ktorým strata matky v najcitlivejšom veku veľmi ublížila. Napriek niekoľkoročnému plánovaniu projektu a následnom oddialení inštalácie sochy sa svojich plánov nevzdali. Na počesť jej nedožitých šesťdesiatych narodenín, ktoré by Diana oslávila 1. júla 2021, napokon odhalia spoločne sochu svojej matky na čestnom mieste v záhrade Kensingtonského paláca.

​Smrť princeznej Diany je dodnes pre mnohých veľkou záhadou a terčom rôznych konšpiračných teórií. Lady Di, ako ju verejnosť tiež nazývala, nebola typickou členkou kráľovskej rodiny, keďže sa odmietala podriadiť prísnym pravidlám. Bola známa svojou prirodzenosťou, bezprostrednosťou a napokon aj rebéliou, ktorá vyvrcholila rozvodom s princom Charlesom v roku 1996. Preto si niektorí jej fanúšikovia myslia, že bola pre rodinu nepohodlná a jej smrť si vysvetľujú ako škaredú odplatu za neposlušnosť voči korune. Jej život ukončila nehoda v jednom z tunelov v centre Paríža, kadiaľ unikala spolu so svojím vtedajším partnerom Dodim Al Fayedom pred senzáciou chtivými paparazzmi. Obaja, žiaľ, na mieste zahynuli.

Súvisiace články

Najčítanejšie