Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Český herec a jeho mladá priateľka sa nakazili koronavírusom! TAKTO opísal priebeh choroby!
Zdielať na

Český herec a jeho mladá priateľka sa nakazili koronavírusom! TAKTO opísal priebeh choroby!

Zdroj: youtube/printscreen

Druhá vlna covidu-19 dostala našich českých susedov na nechvályhodné druhé miesto vo svete v počte infikovaných v porovnaní na počet obyvateľstva. Medzi nakazených koronavírusom sa dostal aj celý rad známych hercov a spevákov. Niektorí prežívali chorobu ťažko, medzi nimi speváčka Hana Zagorová či herec Petr Čtvrtníček. Pre speváčky Luciu Bílu a Báru Basikovú to bola len „chrípočka.“

K nakazeným známym tváram v susednej Českej republike sa pridal aj herec Ivan Vyskočil (74), ktorého môžu diváci poznať z filmov ako Nesmrteľná teta, Smrť krásnych srncov, Pasťák či Mladý muž a veľká veľryba. V rozhovore pre portál TN.cz prezradil, ako chorobu prežíval a v čom sa líši od iných vírusových ochorení.

Tento 74-ročný charizmatický herec patrí síce k ohrozenej časti obyvateľstva vzhľadom na vek a možné fatálne následky choroby, ale on sám nepovažoval priebeh choroby za ťažký, skôr za nepríjemný. Trápila ho vysoká horúčka, bolesť hlavy a čiastočne prišiel o čuch a chuť, našťastie však nemusel byť ani hospitalizovaný v nemocnici. Jeho mladá partnerka sa taktiež nakazila, ale mala veľmi ľahký priebeh choroby. Napriek tomu nechce chorobu v žiadnom prípade zľahčovať.

Ivan Vyskočil si zahral v mnohých legendárnych českých filmoch, jedným z n ich bol aj film Každý mladý muž po boku vtedy mladého budúceho prezidenta Václava Havla či Pavla Landovského:

Ako varovanie pre ostatných herec v rozhovore opísal priebeh choroby. „Ja som zvyknutý byť chorý. Viem, ako vyzerá chrípka, ale toto je niečo iné. Ono vám akoby nič nie je a odrazu bum, a zloží vás to,“ opisuje čudný priebeh novej choroby covid-19 známy herec. Prečo si myslí, že to nie je iba obyčajná chrípka, ďalej vysvetľuje: „Je to tak divne zákerné, že vlastne vám nič nie je, ale pritom vám to zoberie chuť, energiu a náladu.“ Podobné pocity popísala veľká časť tých, ktorí s ochorením covid-19 mali osobné skúsenosti. 

​Herec v minulom roku podstúpil náročnú operáciu bedrového kĺbu. S kĺbmi mal dlhú dobu veľké problémy, a tak bolo len otázkou času, kedy sa operácia zrealizuje. Jeho mladá priateľka Romana (31), s ktorou žije už vyše desať rokov, mu musela často pomáhať pri zdolávaní schodov. To herca definitívne presvedčilo, že už viac nemôže s operáciou otáľať a s mladou partnerkou musí držať krok. Operácia sa podarila, a zdá sa, že ani koronavírus ho nedokázal zlomiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie