Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vyhodil všetky veci po zosnulej manželke a prestaval byt! TOTO je dôvod Krampolovho "upratovania"!
Zdielať na

Vyhodil všetky veci po zosnulej manželke a prestaval byt! TOTO je dôvod Krampolovho "upratovania"!

Archívna reportáž

Stratu blízkeho človeka nedokáže vyliečiť nič iné, iba čas, no aj ten azda len zmierni bolesť. So smrťou blízkeho sa človek skutočne azda nikdy nevyrovná. O to viac, ak ostane sám a v spoločnej domácnosti čelí množstvu spomienku.

Známy český herec Jiří Krampol (82) sa iba ťažko vyrovnáva so smrťou milovanej manželky Haničky (†59). Na jej odchod nebol pripravený, ba naopak, podľa vlastných slov si myslel, že to bude práve on, kto sa na onen svet poberie skôr, vzhľadom na jeho vek. Denníku Blesk prezradil, ako sa dennodenne vyrovnáva so spomienkami na milovanú manželku.

Najviac na neho dolieha pocit samoty v byte, kde mu mnohé predmety pripomínajú Hanku. „Musel som dať preč jej veci a prestavať trochu byt. Všetko mi ju pripomínalo,“ povzdychol si herec v rozhovore pre spomínaný denník. Vzťah, ktorý trval dvadsaťsedem rokov, bol poznačený už jednou tragédiou, ktorá naštartovala smutné udalosti. Smrť predčasne narodeného dieťaťa bola rana, z ktorej sa Hanka nedokázala spamätať. Svoju bolesť, žiaľ, riešila tým najhorším spôsobom.

Jiří Krampol je všestranný umelec a medzi fanúšikmi a kolegami veľmi obľúbený. Napriek tomu z neho srší pokora a skromnosť:

​Hanka Krampolová úplne prepadla alkoholu, cigaretám a liekom na upokojenie. To sa začalo časom prejavovať aj na jej správaní, na čom si mnohokrát zgustli médiá. Jiří však vždy stál na strane svojej manželky. Bol pri nej aj počas náročnej liečby v nemocnici, kam ju doviedol vážny zdravotný stav. Už sa konečne zdalo, že liečba zabrala a Hanka urobí za zhýralým životom hrubú čiaru. Žiaľ, choroba nad ňou zvíťazila a v auguste 2020 zomrela v náručí svojho muža na celkové zlyhanie organizmu.

Byt, do ktorého sa herec spolu s Hankou presťahovali pred vyše tromi rokmi z luxusnej Parížskej ulice, sa nachádza na atraktívnej adrese neďaleko Staromestského námestia v Prahe. Hanka z neho mala veľkú radosť. Tešilo ju, že obývačku a spálňu oddeľuje kuchyňa, čo tak v predchádzajúcom otvorenom byte nebolo. Mala pocit väčšieho súkromia pri spaní v prípade návštevy, a navyše manželov potešili aj nižšie náklady oproti Parížskej, kde sa každú chvíľu zvyšovali.

​Hoci je zdrvený smrťou ženy, Jiří vie, že sa nedá nič robiť a musí na to prestať myslieť. „Ide to, ale blbo...,“ priznáva smutne. Najmä, keď otvorí dvere bytu, ktorý spoločne obývali, nedokáže na ňu nemyslieť.  „Naviac, keď tu vystrája ten Covid a všetko sa zakazuje, hovorím si, ako jej asi bolo celé mesiace v bohnickej liečebni. Nikam nemohla ísť, s nikým sa nemohla nevidieť. Máme to teraz tu podobné. Dostal som ponuky na nakrúcanie, ale všetko sa teraz zastavuje. Kiežby som aspoň mohol pracovať,“ dodáva herec s dávkou empatie, no napriek všetkému oceňuje, že ho nad vodou držia blízki priatelia.

Súvisiace články

Najčítanejšie