Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Expert na kráľovskú rodinu tvrdí: TOTO je dôvod konca bratskej lásky medzi Williamom a Harrym!
Zdielať na

Expert na kráľovskú rodinu tvrdí: TOTO je dôvod konca bratskej lásky medzi Williamom a Harrym!

Archívna reportáž

Britská kráľovská rodina a jej členovia boli vždy vďačný objekt záujmu médií. No posledné roky a neustále škandály nahnali vodu na mlyn ziskuchtivým expertom, ktorí vydávajú škandalózne knihy ako na bežiacom páse. Na pretrase je teraz najmä vzťah bratov, princov Harryho a Williama, ktorý údajne poznačilo Harryho manželstvo s húževnatou Meghan.

Ešte počas sobášneho obradu Harryho s Meghan to vyzeralo, že milujúci brat William stojí po boku svojho brata a teší sa z jeho významného životného kroku. Avšak netrvalo dlho a začalo sa šepkať o škrípajúcich vzťahoch v rodine, čo napokon aj skončilo odchodom Harryho a jeho rodiny do USA. Ako prináša denník Daily Mail, pripravovaná kniha, ktorá sa objaví na pultoch kníhkupectiev už o dva dni, prinesie do ich vzťahov ešte viac svetla a mnohí čitatelia budú nemilo prekvapení.

Vo štvrtok, 15. októbra, má vyjsť očakávaná kniha s názvom Battle of Brothers, ktorú napísal britský historik a kráľovský biograf Robert Lacey. Ten je, okrem iného, aj autor publikácie Život a vláda Alžbety II., a taktiež spolupracuje na populárnej netflixovej série The Crown. Názov knihy, ktorý v preklade znamená Súboj bratov, mnohé napovedá. Tak hlboko vraj neprenikol do zákulisia kráľovskej rodiny a vzťahu slávnych bratov zatiaľ nikto. Po augustovom vydaní knihy Finding Freedom autorov Omida Scobieho a Carolyn Durand, to bude v poradí už druhá kniha za rok 2020, ktorá prinesie čitateľom pikantné momenty zo života na kráľovskom dvore. 

Rozhodnutie odísť z kráľovskej rodiny šokovalo nielen samotných členov monarchie, ale najmä obyvateľov Británie: 

​Niektoré detaily z knihy autor už dopredu prezradil, aby verejnosť vedela, na čo sa môže tešiť. Na rozdiel od doterajšej verejnej domnienky, že nevraživosť medzi bratmi začala po sobáši Harryho s Meghan, však tvrdí niečo iné. Prvé nezhody boli ešte v čase, keď Harryho vzťah s Meghan začal naberať na obrátkach, čo sa Williamovi neveľmi pozdávalo. Ako starší brat sa snažil na Harryho vplývať tak, aby spomalil a vážny životný krok uskutočnil s rozvahou a chladnou hlavou, no nepochodil.

​Zobral si dokonca na pomoc aj brata zosnulej princeznej Diany (†36), strýka Charlesa Spencera (56). William veril, že dokáže svojou autoritou Harrymu zamýšľaný sobáš s Meghan vyhovoriť. To sa údajne Harryho veľmi dotklo a o to tvrdohlavejšie trval na svojom. William bol vždy konzervatívnejší, riadil sa pravidlami paláca v duchu kráľovnej. Jeho vzťah s Kate trval dlhý čas, kým sa rozhodol požiadať ju o ruku. Ona sama preto čelila ironickým vtipom na svoju adresu a pomenovaniu Waity Katy, čo vo voľnom preklade znamená čakajúca Katka.

Meghan nezniesla žiť v tieni Kate Middleton, tá reprezentuje britskú monarchiu so svojím manželom William s veľkým úspechom:

Zdá sa, že ju to ale psychicky posilnilo a teraz ju len tak ľahko niečo nezlomí. A to je veľmi dôležité pre život v kráľovskej rodine. Vo Williamovi má pevnú oporu a ako rodina s deťmi sú pre britskú verejnosť vzorom dokonalosti. Meghan sa chcela Kate vyrovnať, no nepodarilo sa jej to, a  život v jej tieni zrejme nezniesla. Medzi rodinami bratov vznikalo čoraz väčšie napätie, čo vyústilo do odchodu vojvodov zo Sussexu najskôr z paláca a neskôr z Británie. V USA začal pár svoj vlastný život podľa predstáv Meghan a ako sa zdá, vyhovuje to aj Harrymu.  

Súvisiace články

Najčítanejšie