Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hana Zagorová o tom, ako ju covid-19 poznačil! NIE JE to chrípka, tvrdí!
Zdielať na

Hana Zagorová o tom, ako ju covid-19 poznačil! NIE JE to chrípka, tvrdí!

Archívna reportáž

Druhá vlna besnenia koronavírusu je stále na vzostupe, v susednej Českej republike je dokonca najsilnejšia v Európe. To spôsobilo, že sa vlády mnohých krajín museli rozhodnúť pre veľmi prísne opatrenia, ktoré však verejnosť prijala zväčša s nevôľou. No obvykle, tí, ktorí majú osobnú skúsenosť s touto pliagou, opatrenia vítajú.

Herečka a speváčka Hana Zagorová (74) sa radí k tým umelcom, ktorí ku koronavírusu a s ním súvisiacimi opatreniami prihliadajú s rešpektom a hrozbu vírusu v žiadnom prípade nezľahčujú. Spolu s manželom Štefanom Margitom (64) si prešla kvôli vírusu veľkým utrpením a pre CNN Prima News poskytla rozhovor aj v záujme varovania verejnosti pred zľahčovaním choroby.

Obaja manželia chorobu už síce zdarne prekonali pred mesiacom, ale nespomínajú na ňu v dobrom. Zatiaľ čo sa operný spevák Margita liečil doma, Hanka, trpiaca nevyliečiteľnou chorobou krvi, musela ísť do nemocnice. „Robil som si žarty, že má koronu, ale to bolo v čase, keď nemala žiadne príznaky, nekašlala ani nič. Ale vo chvíli, keď nastúpili horúčky, mali sme jasno,“ spomína Štefan Margita na prvé symptómy v rozhovore.

Hity Hany Zagorovej a jej kolegov, Petra Kotvalda a Stanislava Hložeka vedia vždy nevodiť dobrú náladu, pripomeňte si ich v hite Spěchám:

Jeho manželka sa zrejme nakazila od fanúšikov na svojom koncerte, no choroba sa nevyhla ani jemu.  Aj keď on sám nemal väčšie komplikácie, chorobu nezľahčuje: „To, čo prežila Hanka, naozaj nebola zábava. Už len to, že prvý týždeň mala denne štyridsiatky horúčky, bol strašný stav. Nikomu to neprajem“.  Samotná Zagorová mala potrebu sa cez média vyjadriť, aby chorobu nikto v žiadnom prípade nezľahčoval. „V žiadnom prípade to nie je chrípka. Vo chvíli, keď ste naviazaní na iné ochorenia, je to veľmi nepríjemné a v podstate vám to poničí celý organizmus,“ odkazuje Hana Zagorová zrejme na zľahčujúce vyjadrenie Lucie Bílej, že covid-19 je "blbá chrípka".

​Po vyliečení z covidu sa musela speváčka do nemocnice pre zlý stav krviniek opäť vrátiť. Hanka Zagorová na prekonanú chorobu a komplikácie s ňou spojené nerada spomína: „Už by som sa o tom viac nechcela baviť, to už sú intímne veci, ale nie je to naozaj zábava.“ Inak na chorobu pozerá speváčka Bára Basiková, či spomínaná speváčka Lucie Bíla, ktoré chorobu prekonali bez väčších problémov a ľudí sa snažili upokojiť a zbaviť strachu. Pravdou je, že každý človek môže mať iný priebeh choroby, či už vírusovej alebo inej, preto lekári najmä odporúčajú posilňovať imunitu, zdravo sa stravovať a nevyhýbať sa aktívnemu pohybu na čerstvom vzduchu.

Súvisiace články

Najčítanejšie