Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Odchádza Harry od Meghan?! Kráľovná vydala pokyn, aby mu pripravili v Británii sídlo!
Zdielať na

Odchádza Harry od Meghan?! Kráľovná vydala pokyn, aby mu pripravili v Británii sídlo!

Archívna reportáž

Buď potrebuje Harry chvíľku bez rodiny, alebo už kráľovnej už došla trpezlivosť. Inak sa nedá vysvetliť správa, že sa práve počas zúriacej pandémie chystá princ presunúť z USA do rodnej Veľkej Británie. Nie je celkom jasné, kedy má prísť, no kráľovná už vydala príkaz, aby mu pripravili na obývanie jeho sídlo Frogmore Cottage.

Je to už 10 mesiacov, odkedy Harry a Meghan oznámili svetu svoj zámer opustiť monarchiu a vydať sa za životom za oceán. Hoci pôvodne smerovali do Kanady, netrvalo dlho, a presídlili sa do USA. Najprv do Los Angeles, no po zistení, že v mekke celebrít veľa súkromia nenájdu, sa presunuli o kúsok ďalej, do Montecita pri Santa Barbare. 

Podarilo sa im podpísať mnohomiliónovú zmluvu s Netflixom a o ďalších 150 miliónoch sa hovorí v súvislosti s ponukou na reality šou o ich rodinke. A práve to by mohlo byť poriadnym tŕňom v oku kráľovnej Alžbety II., ktorá súkromie rodiny vždy úzkostlivo chránila.

Rozhodnutie opustiť monarchiu mnohí Briti Harrymu asi nikdy neodpustia:

​Ktovie, či to nie je dôvod, prečo 36-ročný Harry smeruje do Británie. Portál The Sun priniesol informáciu, že kráľovná vydala pokyn, aby jej vnukovi pripravili sídlo. "Služobníctvo vo Windsore dostalo pokyn, aby sa pripravili na možnosť, že sa Harry vráti," znie správa od nemenovaného zdroja z blízkosti kráľovskej rodiny. Nie je však známy ani termín jeho príchodu, ani obdobie, na ktoré by mal v rodnej Británii ostať a najmä - ani presný dôvod.

​Isté je len to, že to bude minimálne 14 dní, toľko totiž potrvá povinná karanténa, ktorú bude musieť po prílete z USA absolvovať. Tobôž preto, že ho má čakať osobné stretnutie s jeho 94-ročnou starou mamou Alžbetou, musí byť istota, že je zdravý. "Je tu mnoho problémov, o korých musia hovoriť. Nielen jeho politické prejavy, ale najmä jeho situácia s vízom v USA," naznačil možné témy dialógu Harryho s kráľovnou. Harry totiž v USA aktívne vyzýval ľudí, aby išli voliť, pričom ako britský občan sám toto právo ani nemá a navyše, v kráľovskej rodine platí, že sa nemiešajú do politiky iných štátov. Navyše, Harry čelí obrovskej daňovej povinnosti, ako aj doriešeniu jeho víza, bol by škandál, ak by bol čo i len jediný deň v USA ilegálne. Zaujímavé je, že hoci služobníctvo dostalo nariadenie sídlo pripraviť, bolo vyslovene povedané, že Harrymu. O jeho manželke a synovi nepadlo ani slovo. Je však možné, že za tým netreba hľadať nič negatívne, jednoducho môže ísť aj o ich bezpečnosť v týchto krušných časoch.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie