Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krutá správa pre Meghan a Harryho! S týmto asi v USA nepočítali!
Zdielať na

Krutá správa pre Meghan a Harryho! S týmto asi v USA nepočítali!

Archívna reportáž

Útek vojvodov zo Sussexu do vytúženej krajiny a rodnej zeme Meghan Markle, zdá sa, nebude až taká prechádzka ružovým sadom. Okrem toho, že im médiá a paparazzovia nedajú pokoj ani v Amerike, im môže poriadny škrt cez rozpočet spôsobiť aj daňová povinnosť.

Podľa informácii denníka Daily Mail hrozí na území USA princovi Harrymu a jeho manželke vyrúbenie poriadne vysokej, takzvanej milionárskej dane. Tá by mohla narobiť v ich peňaženkách poriadne zemetrasenie, keďže sa rozhodli sami zarábať na chleba, bez pomoci britskej kráľovskej pokladnice. Rodinka však nemieni zo svojich štandardov poľaviť, o čom svedčí aj údajné podpísanie zmluvy na nakrúcanie reality show v hodnote 150 miliónov dolárov.

Aj rozprávkový zárobok sľúbený podpisom zmluvy so streamovacou spoločnosťou Netflix sa veľmi rýchlo rozkotúľa, ak jedného dňa obdrží princ Harry oznámenie o vyrúbení dane. Ak totižto jeho pobyt na území USA presiahne 183 dní, je aj on povinný dane odvádzať. Jediným východiskom, ako sa plateniu vyhnúť, je pred uplynutím tejto doby opustiť Spojené štáty americké a stráviť mimo nich "nútenú" dovolenku. Avšak otázne je, či sú takéto "obchádzky" hodné jeho vznešeného pôvodu.

Harry a Meghan v kráľovskej rodine údajne trpeli a prekážala im neustála šikana zo strany médií. Iba krátko po narodení syna Archieho urobili vážne životné rozhodnutie kráľovskú rodinu a Veľkú Britániu opustiť:

"Dá sa predpokladať, že si Harryho na finančnom úrade dobre strážia. Je to pre nich napokon celkom veľká ryba," vyjadril sa pre spomínaný denník David Holtz, jeden z popredných losangelských právnikov.  Odborník na dane tejto teórii taktiež pritakáva: "Harryho kolosálna daň z príjmu by mohla celej kráľovskej rodine spôsobiť veľké problémy, keďže sa úradníci budú pýtať na pôvod jeho príjmov."

​A keď príde na lámanie chleba, daňováci sa nebudú zaujímať iba o peniaze zarobené z ich televíznych projektov. Zaujímať ich budú aj fondy a rôzne aktivity, z ktorých získaval peniaze z Veľkej Británie, a je známe, že kráľovská rodina je na svoju pokladnicu veľmi citlivá. "Môže to znamenať, že aj účtovné knihy kráľovskej rodiny budú podrobené kontrole," myslí si odborník na daňové poradenstvo. Zatiaľ si princ Harry za slávnym "Megxitom" stojí a oddane kráča po boku svojej ctižiadostivej manželky Meghan, no ktovie koľko nepríjemnosti ho toto rozhodnutie bude ešte stáť.

Súvisiace články

Najčítanejšie