Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Správa z nemocnice z covid oddelenia! Stav českého herca sa TAKTO zmenil!
Zdielať na

Správa z nemocnice z covid oddelenia! Stav českého herca sa TAKTO zmenil!

Medzi známych českých hercov a spevákov, ktorí sa nakazili covidom, ako napríklad Hana Zagorová, Simona Stašová, Lucie Bíla, Jiří Macháček či Ladislav Frej, pribudol nedávno aj herec a zabávač Petr Čtvrtníček (56). Kým oni zápasili len s ľahším priebehom choroby, on musel byť prevezený sanitkou kvôli problému s dychom z domáceho liečenia do nemocnice.

Po prevoze do nemocnice umiestnili herca Petra Čtvrtníčka na JIS a napojili na dýchací prístroj. Rodina aj verejnosť s obavou sledovali ďalší vývoj choroby. Už si môžu, našťastie, podľa všetkého vydýchnuť.

Vďaka zlepšeniu dýchania ho z oddelenia JIS pražskej nemocnice Motol preložili na covid jednotku pľúcneho a infekčného oddelenia. Pre Blesk.cz to upresnil zdroj z nemocnice: „Pán Čtvrtníček mal predovšetkým problémy s dychom. Po pár dňoch na našej JIS sa ale natoľko zlepšil, že sme ho mohli premiestniť na covid jednotku. Ako dlho tu bude, nie je možné predpokladať. Až začne bez problémov dýchať, budeme múdrejší.“

Pozrite si výber z mnohých vtipných scénok Petra Čtvrtníčka:

Herec opisoval priebeh choroby tak, že spočiatku ho začali bolieť všetky kĺby a postupne sa pridal problém s dychom natoľko, že musel volať z domu sanitku. Bolesťami tela začala choroba aj u herečky Simony Stašovej. Mala horúčky a motala sa jej hlava. Bola slabá a neustále spala. Choroba začala náhle, z hodiny na hodinu a rovnako odrazu aj skončila. Pár dní potom ešte cítila únavu a slabosť. Bolo to vraj divné, iné ako chrípka. Ťažší priebeh choroby mala aj Hana Zagorová, ktorá sa tiež ocitla v nemocnici, no, našťastie, chorobu už porazila.

​Ako sa zdá, aj Čtvrtníček je už z najhoršieho von. Začal komunikovať so známymi prostredníctvom mobilu. Jedna z SMS správ mu prišla od hokejovej legendy Jiřího Hrdinu, ktorý sa pýtal na jeho zdravotný stav a poprial skoré uzdravenie. Nato mu Čtvrtníček už pred pár dňami odpísal: „Už dýcham lepšie.“ Aj on je jeden z tých, ktorých priebeh ochorenia neprebieha hladko a je varovanímcpre ostatných, aby covid-19 nebrali na ľahkú váhu.

Súvisiace články

Najčítanejšie