Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ďalší český herec s covidom! Nakazila ho kolegyňa, hviezda z Pelíškov
Zdielať na

Ďalší český herec s covidom! Nakazila ho kolegyňa, hviezda z Pelíškov

Zdroj: youtube/print screen

Hrozivé čísla pozitívne testovaných na covid-19 v Česku, ktoré každodenne ešte narastajú, naznačujú, že sa tam objavila predpovedaná druhá vlna tejto nepríjemnej choroby. A tá neobchádza ani známe tváre. Po Hane Zagorovej, Štefanovi Margitovi, Lucii Bílej, Simone Stašovej či Ivane Andrlovej sa nakazil aj 78-ročný herec Ladislav Frej. Vzhľadom na jeho vek majú o neho jeho priaznivci obavy.

Obľúbeného českého herca nechtiac nakazila herečka Simona Stašová, známa aj z trháku Pelíšky, píše portál Blesk.cz. Práve Simona sa snažila Freja držať nad vodou, keď ho prednedávnom postihla krutá rana v podobe úmrtia jeho partnerky Gabriely Mrvicovej, ktorá podľahla rakovine pankreasu. Žili spolu 12 rokov a je to už jeho druhá partnerka, ktorá mu skonala. Tou prvou bola Viera Galatíková, počas 30-ročného manželstva sa im narodili dve deti.

Frej spoločne so Stašovou skúšali novú divadelnú hru na Zlatom jazere, ktorej premiéra bola naplánovaná na 25. septembra. Tá sa pravdepodobne pre obmedzenia kvôli koronavírusu konať nebude.

Pozrite sa na Ladislava Freja v jednej z jeho novších rolí, ako kráľa Jindřicha v muzikáli Šíleně smutná princezna:

Počas skúšania hry ochorela na covid-19 najskôr Simona a bolo len otázkou času, kedy jej podľahne aj Frej. „Život nesie krásne, ale i smutné stránky. Urobím všetko pre to, aby Láďa dostal opäť zmysel života, cítim vďačnosť, že ho budem mať v živote,“povedala Blesku Simona, vtedy ešte netušiac, že to bude práve ona, ktorá mu, naopak, život skomplikuje tým, že ho nakazí. „Som pozitívny. Do 19. septembra musím byť v izolácii, uvidíme, ako dopadnú testy. Ale som doma, priebeh choroby, našťastie, nie je tak hrozný,“ oznámil herec, ktorému bola nariadená izolácia v domácnosti. Odlúčenie od spoločnosti bolo to však posledné, čo potreboval.

„Som v prísnom pustovníckom režime, s nikým se nestýkam. Ja vôbec nemyslím na hranie v tom stave, v akom som, fyzicky to nie je na to, aby som poskakoval po javisku,“ posťažoval sa Frej so smútkom na duši. Našťastie, ako sa javí, u neho choroba zatiaľ prebieha bez väčších problémov a nemusel byť preto hospitalizovaný. Určite ale bude musieť stráviť ešte nejaký čas v domácnosti v rámci rekonvalescencie. Fanúšikovia veria, že sa čoskoro opäť vráti na javisko v dobrej kondícii. Ak sa ovšem bude v divadlách hrať.

Súvisiace články

Najčítanejšie