Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Geniálny herec s pokriveným charakterom? Ďalšie obvinenie z obťažovania len 14-ročného chlapca!
Zdielať na

Geniálny herec s pokriveným charakterom? Ďalšie obvinenie z obťažovania len 14-ročného chlapca!

Archívna reportáž

Kevin Spacey, americký oscarový herec, ktorého si mnohí pamätajú z filmu Americká krása, ale aj zo seriálu Dom z kariet, si veľmi stráži svoje súkromie. Navonok sa javí ako uhladený, charitatívne založený gentleman, no v posledných rokoch ho začala prenasledovať jedna aféra za druhou.

Kevin Spacey, 61-ročný starý mládenec, sa len pomerne nedávno priznal k homosexualite, o ktorej sa už roky povrávalo. Mnohí jeho náhlu úprimnosť ale považujú skôr za účelový manéver, aby odviedol pozornosť od aféry so žalobou za sexuálne zneužívanie. Môže za to hnutie Me Too.

Je známe, že Američania sa radi súdia. Nečudo, veď v prípade výhry si prídu na naozaj veľké peniaze. Už pár rokov nachádzajú odvahu žalovať známych režisérov, producentov či hercov a iných prominentov za sexuálne obťažovanie, znásilnenie alebo zneužívanie. Neslávne dopadol hollywoodsky producent Harvey Weinstein. Proti nemu sa zniesla celá lavína žalôb.

Zatiaľ mal Kevin pred súdom šťastie:

​Ozvali sa mnohé slávne herečky a osobnosti so spomienkami na podobné skúsenosti. Pri ženách s týmito skúsenosťami však dlho nezostalo. Ohlásili sa vzápätí aj muži. Hviezda Startreku a Discovery, 48-ročný herec Anthony Rapp, zažaloval Kevina Spaceyho za sexuálne obťažovanie. Spacey však v minulom roku bol súdom uznaný za nevinného pre nedostatok dôkazov. Dlho si však pokoja neužíval. Rapp ho opäť zažaloval spoločne s ďalšou obeťou. Muž tvrdí, že ho Spacey v 80. rokoch obťažoval, keď mal len 14 rokov. Rozpamätali sa aj ďalší, a tak bude prežívať slávny herec horúce chvíle. Nech už spor dopadne tak či onak, jeho povesť uhladeného gentlemana definitívne utrpela.

​Spomienky blízkych na jeho detstvo a mladosť pritom naznačujú, že Kevin nebol nikdy až také neviniatko. Bitky, šarvátky, násilnosti, to všetko spôsobovalo starosti Spaceyho rodičom. Vylúčili ho dokonca aj z vojenskej akadémie, ktorú navštevoval. Neskôr sa javilo, že sa upokojil a nová záľuba v herectve, kde rýchlo upútal na seba pozornosť svojím talentom, ho vyniesla až do hviezdnych výšin. Zrejme so slávou prišli aj jeho démoni a pád z výšky je v jeho prípade už teraz pomerne bolestivý. Herecké ponuky sa nehrnú, mnohí na neho pozerajú cez prsty, nech už je pravda kdekoľvek.

Súvisiace články

Najčítanejšie