Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kuchár kráľovnej Alžbety II. neudržal tajomstvo! Prezradil, čo zbožňuje a či si nedá NIKDY!
Zdielať na

Kuchár kráľovnej Alžbety II. neudržal tajomstvo! Prezradil, čo zbožňuje a či si nedá NIKDY!

Archívna reportáž

Z času na čas sa objavujú rôzne zaujímavé momenty zo zákulisia britskej kráľovskej rodiny, ktorá si inak svoje súkromie veľmi chráni. Predovšetkým je v tomto smere mimoriadne zdržanlivá samotná kráľovná Alžbeta. Všetci pracovníci v službách paláca sú viazaní služobným tajomstvo. Verejnosť vie preto náležite oceniť, keď predsa len niekto niečo prezradí. Je otázne, či so súhlasom kráľovskej rodiny.

Jedlo je obľúbená téma takmer každého. Každodenne sa objavujú nové a nové recepty z rôznych kútov sveta a relácie, knihy či magazíny o varení patria medzi zaručene úspešné. Britská kuchyňa však nemá všeobecne tú najlepšiu povesť, ale samotní konzervatívni Briti nedajú na ňu dopustiť.

Kráľovná je taktiež známa svojim konzervativizmom. Nevyhne sa však ani rôznym netradičným pokrmom, najmä na svojich zahraničných cestách. Či jej chutí, či nechutí, nedáva to na sebe poznať, ako káže protokol.

Kráľovná Alžbeta II. sa už 94 rokov riadi prísnym protokolom:

​Kuchári na kráľovskom dvore sa však musia pridŕžať odporúčaných receptov. Nie vždy sa ich prípadné experimenty stretnú s úspechom. A kto by chcel prísť o tak prestížne pracovné miesto, ak sa jeho kuchárske umenie nestretne s pochopením. Občas sa predsa len objaví nejaká tá novinka. Jeden z kuchárov kráľovnej Alžbety II. neudržal tajomstvo zo zákulisia kráľovskej kuchyne – konkrétne zo stolovania kráľovnej, píše portál Daily Mail. Nôž a vidličku používa dokonca aj na konzumáciu jedál, ktoré sa bežne jedia rukami. "Robili sme rodine zverinové burgery z jeleňov, ktorých ulovili. Dali sme do nich brusnice a tak, ale odmietali žemľu, takže ich potom jedli príborom,“ prezradil bývalý kráľovský kuchár Darren McGrady. Ten pre kráľovskú rodinu varil v 90. rokoch minulého storočia.

​Prezradil ale aj aké pokrmy kráľovná a jej najbližší obľubovali a čo nie. „Za mojich čias v Buckinghamskom paláci kráľovná nikdy nejedla pizzu. Ale princezná Diana a princ Charles taliansku kuchyňu milovali. Keď spolu jedli, často bolo talianske menu – šaláty, rizotá alebo polenta,“ dodal McGrady. V rodinách ich synov sa podľa informácií zo zákulisia preferuje pestrá strava, všetko v bio kvalite a podľa zásad zdravej výživy a diéty. Je preto možné, že s kráľovnou zaniknú aj tradície kráľovskej kuchyne.

Súvisiace články

Najčítanejšie