Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšie prelomené tabu v kráľovskej rodine! Alžbeta II. znepokojila svojich priaznivcov!
Zdielať na

Ďalšie prelomené tabu v kráľovskej rodine! Alžbeta II. znepokojila svojich priaznivcov!

Archívna reportáž

Tento rok nie je celkom tradičný pre nikoho. Hrozba koronavírusu mnohým zmenila plány, ba aj životy. Tradície dokonca nedodržala ani samotná britská kráľovná, ktorá si na zvyklosti inak obzvlášť potrpí. Už niekoľko mesiacov sa vyhýba svojmu hlavnému sídlu.

Kráľovná odchádza každé leto so železnou pravidelnosťou do Škótska, na hrad Balmoral, ktorý má vo svojom vlastníctve. Tam sa oddáva rôznym záľubám, poľovačkám, chytaniu rýb a prechádzkam so svojimi obľúbenými psami, dokonca stále sama šoféruje terénne auto. Počas leta za ňou obvykle prichádzajú aj jednotliví členovia rodiny.

Na dobrodružné letné hry na Balmorale radi spomínajú aj Harry s Wiliamom. Na jeseň sa potom kráľovná vracia späť do Londýna, do svojho hlavného sídla. Tento rok sa tak ale nestane, píše portál The Telegraph. Dôvod, ktorý všetko mení, je začínajúca druhá vlna koronavírusu, ktorá by mohla znamenať veľké ohrozenie zdravia kráľovnej a jej manžela, vzhľadom na ich vek.

Alžbeta II. oslávila tento rok už 94. narodeniny:

​Obaja sa presídlia na panstvo v Sandringhame a neskôr na hrad Windsor, ktorý je v dostupnej vzdialenosti od Londýna. To medzi jej prívržencami vyvolalo obavy, pretože rozhodnutie nevrátiť sa do Buckinghamského paláca prišlo náhle, bez predchádzajúcich plánov. Začali sa pýtať, či je kráľovná zdravá, pretože ľudu na nej veľmi záleží. Alžbeta II. je veľmi obľúbená, dá sa povedať, že je až ikona britského kráľovstva. Budúci následník trónu, princ Charles, sa zďaleka neteší takej popularite. V obľúbenosti ho predčil aj jeho syn, princ Wiliam, a snáď ešte viac jeho manželka Kate.

​Podľa oficiálneho prehlásenia hovorcu Buckinghamského paláca, sa nejedná o nič mimoriadne. „Kráľovná a jej manžel chcú stráviť nejaký čas o samote,“ znie v stanovisku. Obaja tak budú viac chránení pred nákazou. Kráľovná sa na budúci rok dožíva 95 rokov a pokiaľ, ako sa zdá, zdedila tuhý korienok po matke, ktorá sa dožila 102 rokov, má ešte pár rôčkov pred sebou.

Súvisiace články

Najčítanejšie