Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Už sa do Londýna natrvalo nevráti?! Kráľovná Alžbeta II. ostáva mimo a podniká kroky!
Zdielať na

Už sa do Londýna natrvalo nevráti?! Kráľovná Alžbeta II. ostáva mimo a podniká kroky!

Archívna reportáž

Pandémia koronavírusu, zdá sa, nemieni ustúpiť ani po dlhých šiestich mesiacoch a tejto situácii sa musela prispôsobiť aj hlava britskej kráľovskej rodiny. Alžbeta II. sa podľa oficiálnych správ zatiaľ neplánuje vrátiť do Buckinghamského paláca.

Napriek tomu však kráľovná Alžbeta II. plánuje dochádzať do Londýna aspoň na oficiálne akcie. Avšak aj tieto návštevy sa uskutočnia iba v prípade, že to bude pre 94-ročnú britskú panovníčku úplne bezpečné.

​Kráľovná Alžbeta II. zostane pravdepodobne až do konca tohto kalendárneho roka na hrade vo Windsore, kde sa od 19. marca zdržiava z dôvodu pandémie koronavírusu spoločne s manželom, princom Filipom. Buckinghamský palác bude obývať asi až na budúci rok.

​Kráľovná Alžbeta II. je napriek vysokému veku mimoriadne aktívny monarcha, jej aktivity však poznačila pandémia koronavírusu:

​Napriek tomu plánuje 94-ročná Alžbeta II. dochádzať do Londýna aspoň na oficiálne akcie, no iba v prípade, že to bude bezpečné. Mimo Buckinghamského paláca tak, zdá sa, bude najdlhšie za necelých 68 rokov, čo vládne.

Britská kráľovná bude tráviť najbližšie mesiace výhradne v kráľovskom sídle na hrade Windsor:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

??The East Terrace Garden at Windsor Castle. From Saturday, 8 August, the East Terrace Garden at Windsor Castle, created by George IV in the 1820s, will open to the public at weekends for the first time in 40 years. In the 19th century, Prince Albert, consort of Queen Victoria, took particular interest in the garden’s planting scheme, and in the early 20th century, King Edward VII and Queen Alexandra held large garden parties there each summer. In 1971 The Duke of Edinburgh redesigned the flowerbeds and commissioned a new bronze lotus fountain based on his own design for the centre of garden. Swipe ⬅️ to see The Queen and The Duke of Edinburgh pictured in the East Terrace Garden in 1997 by Patrick Lichfield. ?The Castle’s Moat Garden beneath the iconic Round Tower, will also open for visitors and young children to join family activities on Thursdays and Fridays in August. This secluded informal garden is thought to date from the reign of Edward III, and it is believed that Geoffrey Chaucer used it as the setting for The Knight’s Tale, the first story from The Canterbury Tales. Head over to @royalcollectiontrust to find out more about The East Terrace Garden and Moat Garden, and how you can visit.

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily),

"Samozrejme, existuje túžba opäť oživiť Buckinghamský palác ako pracovný priestor. Avšak, stane sa tak iba v prípade, ak na základe všetkých odporúčaní bude tento krok na mieste," uviedol nemenovaný zdroj z okolia panovníčky, v súvislosti s ktorou sa nedávno šírili dohady, že sa pre obavy z ochorenia COVID-19 už nikdy neobjaví na verejnosti. Zároveň sa šíria správy, že postupne začne reprezentatívnu funkciu čoraz viac preberať vojvodkyňa Kate, manželka budúceho kráľa. Keďže sa teší veľkej popularite, je to nepochybne dobrý taktický krok.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie