Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Monika Beňová prvýkrát otvorene o tehotenstve! TAKTO to bolo a bude!
Zdielať na

Monika Beňová prvýkrát otvorene o tehotenstve! TAKTO to bolo a bude!

Archívna reportáž

S hviezdami tehotnými pár rokov pred päťdesiatkou sa v ostatných mesiacoch vrece roztrhlo. No stále to bolo "len" do 50 rokov. Túto magickú hranicu, keď sa už považuje tehotenstvo takmer za nemožné, ale prekročila dlhoročná politička a europoslankyňa, 52-ročná Monika Beňová.

Ako azda všetky ženy, ktorým sa podarilo otehotenieť vo vyššom veku, aj Monika Beňová si musela vypočuť skutočne nepekný "náklad" kritiky a odsudzujúcich názorov. Paradoxne a žiaľ zároveň, obvykle sú to práve ženy, ktoré v tomto prípade nedržia spolu a tehotným píšu neraz aj skutočne zraňujúce odkazy.

Keď šok z tehotenstva europoslankyne pominul, po kritike prišla ďalšia vlna názorov a otázok. "Veľa žien mi teraz píše, ako som im dodala odvahu a aj novinárky chcú vedieť, čoby som iným ženám odkázala," začala Monika Beňová, ktorá je v 29. týždni tehotenstva, pomerne obsiahly príspevok. 

No ak si niekto robil nádeje na "recept", je zrejme sklamaný. "Ja nechcem nikomu nič v princípe odkazovať. Chápem v zásade rozruch a prislúchajúci mediálny záujem, ale v mojom svete sa na tom trochu bavíme, lebo všetko považujeme za nádhernú avšak úplne súkromnú záležitosť," prezradila, ako sú doma s partnerom nastavení. Nevie poradiť ani v praktickej otázke, ktorú sa jej pýtajú zrejme mnohé ženy s problémom počať, ako sa to vôbec podarilo. "Nám to vyšlo akousi spriaznenou náhodou všetkých faktorov a my sme teraz len nekonečne šťastní a nič iné nás nezaujíma," píše europoslankyňa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#Veľa žien mi teraz píše, ako som im dodala odvahu a aj novinárky chcú vedieť, čoby som iným ženám odkázala. Lenže, ja nechcem nikomu nič v princípe odkazovať. Chápem v zásade “rozruch” a prislúchajúci mediálny záujem, ale v mojom svete sa na tom trochu bavíme, lebo všetko považujeme za nádhernú avšak úplne súkromnú záležitosť. Nie je to ani predstieraná skromnosť, ani žiaden ostych či schovávanie sa. Proste, nám doma moje tehotenstvo nepríde tak raritné. Ženy mi píšu, pýtajú si návody, rady. Lenže ja žiadne nemám. Jednoducho nám to vyšlo akousi spriaznenou náhodou všetkých faktorov a my sme teraz len nekonečne šťastní a nič iné nás nezaujíma. Už vieme aj kam ju dáme do školky a že bude detská lekárka, plánujeme si so smiechom a šťastím Lein život a ona sa kdesi vnútri mňa smeje. Keď nám včera konečne na pár sekúnd dovolila vidieť tú jej malú tváričku, tak sme sa skoro rozplakali obidvaja v ambulancii. Má veľký nos a tučné líčka a nám sa zdá že je najkrajšia vo vesmíre ? Tak čo ja už mám komu vlastne čo radiť či odkazovať, každý musí nájsť sám cestu k tomu, čo ho naplní spokojnosťou a šťastím. Ja každej z vás kočky silno držím palce???

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova),

Prezradila však, že v niektorých veciach už majú jasno, hoci možno ešte trošku predčasne. "Už vieme aj kam ju dáme do škôlky, a že bude detská lekárka, plánujeme si so smiechom a šťastím Lein život a ona sa kdesi vnútri mňa smeje," hovorí s láskou nastávajúca dvojnásobná mama. Šťastím ju naplnila aj posledná kontrola u gynekológa: "Má veľký nos a tučné líčka a nám sa zdá že je najkrajšia vo vesmíre". Hoci možno nedostali ľudia odpovede na otázky, ktoré čakali, Monikin pozitívny príspevok si vyslúžil kopu pozitívnych komentárov. A ona sama ho ukončila úprimným želaním pre všetky ženy: "Každý musí nájsť sám cestu k tomu, čo ho naplní spokojnosťou a šťastím. Ja každej z vás, kočky, silno držím palce".

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie