Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sociálna sieť hlási vytvorenie rekordu! Je za tým tá najsmutnejšia správa
Zdielať na

Sociálna sieť hlási vytvorenie rekordu! Je za tým tá najsmutnejšia správa

Archívna reportáž

Celý 14 rokov už funguje mikroblogovacia sieť Twitter, teda "čvirikáč". Kým u nás si veľkú popularitu nezískala, vo svete sa teší obľube najmä u ľudí, ktorí majú čo povedať. Bežne sa cez ňu vyjadrujú poprední svetoví lídri a neraz je zdrojom informácií aj pre médiá.

Twitter má vyše 320 miliónov užívateľov, čo je oproti 2,7 miliardy profilov na Facebooku a vyše jednej miliarde užívateľov Instagramu síce chudobný príbuzný, no nemenej dôležitý. Taký prezident Trump bez tweetu ani nezačne deň. No jeho príspevky majú ďaleko od toho, čo by sa dalo označiť za mega úspech u užívateľov siete.

Najviac "lajkov" v histórii sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter nazbieral počas pár hodín tweet oznamujúci úmrtie amerického herca Chadwicka Bosemana. Jej zástupcovia o tom informovali na svojom účte v sobotu. "Tweet, ktorý lajklo najviac ľudí. Pocta vhodná pre kráľa," uviedli.

Pozrite si upútavku na film Čierny panter s Bosemanom v hlavnej úlohe:

O úmrtí informovali v piatok na hercovom twitterovom účte spolu s jeho čiernobielou fotografiou. Predstaviteľ marvelovského superhrdinu Čierneho pantera vo veku 43 rokov prehral štvorročný boj s rakovinou hrubého čreva. Správu lajklo na Twitteri viac ako 6,9 milióna používateľov.

Doterajší rekord držal bývalý americký prezident Barack Obama, ktorý v roku 2017 zverejnil fotku s deťmi a pripojil k nej citát od Nelsona Mandelu. Jeho príspevok mal viac ako 4,3 milióna lajkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie