Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šokujúci zákaz! Tehotnej Pizingerovej lekár už viac nedovolí TOTO!
Zdielať na

Šokujúci zákaz! Tehotnej Pizingerovej lekár už viac nedovolí TOTO!

Archívna reportáž

Hoci má 48 rokov, jej tehotenstvo sa vyvíja dobre a speje pomaly ku zdarnému koncu. Vendula Pizingerová sa zhruba o dva mesiace stane po tretíkrát mamou. Prekvapil ju ale zákaz, ktorý dostala od svojho lekára.

Hoci patrí rozhodne medzi staršie rodičky, Vendula Pizingerová zjavne nedokáže len tak ležať a oddychovať. V siedmom mesiaci sa cíti výborne a tak sa stále aktívne zapája do spoločenského života.

Pravidelne ale absolvuje kontroly u lekára, a na tej poslednej si vypočula skutočne zaujímavý zákaz, ako píše portál Ahaonline.cz. Navyše, zrejme ho môže vysloviť jedine lekár v Česku.

Vendula sa po tretíkrát vydala pred piatimi rokmi:

​Gynekológ a pôrodník Pavel Calda, ktorý bol aj pri narodení Venduliných dvoch detí, jej prísne zakázal jazdiť po diaľnici. Konkrétne českej D1. "To je jedna z mála vecí, ktorú mi doktor zakázal. Nesmiem jazdiť po D1, pretože dlhé cesty autom nie sú vôbec dobré," prezradila nastávajúca trojnásobná mama. Dlhé cesty autom skutočne nie sú v poslednom trimestri ideálne, no kto pozná diaľnicu D1, dobre vie, že najmä prvý úsek od nás smerom na Brno je skutočne za trest. A človek nemusí byť tehotný, aby mal pri jazde diaľnicou vyskladanou z panelov pocit, že mu vytrasie vnútornosti.

​Vendule tento zákaz veľký problém nerobí, žiadne väčšie cesty neplánuje. Tehotenstvo si užíva, no trošku sa kontroluje jedine v príjme potravy. "Tehotenstvo nie je choroba a našťastie som veľa nepribrala. Kamarátky ma vopred desili, že budem ako veľryba, ale mám navrch len asi sedem kíl. Uvidím, či budem dojčiť, to je práca pre baníka, to sa konečne najem," odľahčila Vendula, ktorá ale zatiaľ stále neprezradila, či jej syn dostane brata, alebo opäť sestričku, o ktorú pred rokmi pre vážnu chorobu prišli.

Súvisiace články

Najčítanejšie