Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najmladšia, najnižšia, no azda s najväčším srdcom! Viktória Podmanická súťaží v Miss Slovensko ako 12
Zdielať na

Najmladšia, najnižšia, no azda s najväčším srdcom! Viktória Podmanická súťaží v Miss Slovensko ako 12

Seriál predstavovania finalistiek jubilejného 25. ročníka Miss Slovensko sa končí. Tucet krásavíc uzatvára s číslom 12 najmladšia a najnižšia z účastníčok, no má vraj najväčšie srdce. Viktória Podmanická už niekoľko rokov pracuje s deťmi, ktoré pomoc veľmi potrebujú.

Viktória Podmanická má 18 rokov a pochádza z Banskej Bystrice. Hovorí, že je pre ňu česť byť vo finále napriek jej nízkemu veku a skromne dodáva, že nečakala, že sa dostane až tak ďaleko.

"Do súťaže Miss Slovensko som sa prihlásila preto, že chcem ukázať nielen slovenským dievčatám, ale všetkým, rôzneho veku aj rôznej farby vlasov, že na to majú, a nech skúsia všetko, čo chcú," povzbudzuje možno zatiaľ váhajúce nádejné Miss Slovensko v ďalších ročníkoch.

​Viktória má dvoch mladších bratov, pričom jeden má len o rok a pol menej, ako ona, na druhého si počkala až 7 rokov. Medzi záľuby nádejnej Miss Slovensko patrí najmä hra na klavír, ktorej sa venuje už 12 rokov. Ešte ako dieťa navštevovala aj výtvarný krúžok, ľudový tanec a spev. Potom dostal prednosť šport. "Všetko som potom vymenila za plávanie a päť rokov som plávala aj závodne," hovorí finalistka s číslom 12.

Hoci má len 18 rokov, už je nejaký čas dobrovoľníčkou v občianskom združení, ktoré pomáha hendikepovaným deťom a mládeži. Popri tom musí stíhať aj štúdium na strednej škola. "Momentálne som tretiačkou na Gymnáziu J. G. Tajovského v Banskej Bystrici, ešte ma čaká jeden rok, no pravdupovediac, vôbec neviem, kam by mali viesť moje ďalšie kroky," hovorí dcéra lekárov. Možno sa všetko zvrtne a s korunkou Miss Slovensko 2020 bude môcť premýšľať aj o úplne inej profesii.

Súvisiace články

Najčítanejšie