Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Andy Hryc úprimne o svojej vážnej chorobe! TAKTO si všimol, že sa niečo deje!
Zdielať na

Andy Hryc úprimne o svojej vážnej chorobe! TAKTO si všimol, že sa niečo deje!

Archívna reportáž

Andy Hryc už niekoľko mesiacov statočne bojuje s vážnou diagnózou, akútnou leukémiou, ktorú mu diagnostikovali ešte na jar. Vo svete a aj na Slovensku vrcholila koronavírusová pandémia, čo na nálade nikomu s vážnejším zdravotným problém na nálade nepridalo. Avšak slovenský herec si zachoval optimizmus a racionálny prístup, a možno aj vďaka tomu sa mu darí krok za krokom chorobu eliminovať.

Herec Andy Hryc, ktorý sa teší mimoriadnej obľube aj u susedov v Českej republike, pre denník Blesk.cz porozprával, čo predchádzalo jeho diagnóze a popísal, aké boli prvé prejavy zákernej choroby. Z jeho slov behá miestami mráz po chrbte, choroba vraj prišla z čista jasna, keď sa subjektívne cítil byť vo výbornej zdravotnej kondícii.

Andy Hryc prežíval príjemné životné obdobie, keď na jeseň roku 2019 oslávil guľaté 70. narodeniny. S dcérou Wandou sa púšťali do nových pracovných výziev a popritom nakrúcal úspešný seriál u našich západných susedov. V jeho tele sa však dialo niečo temné, o čom však nemal ani tušenia. Podľa vlastných slov sa cítil byť v plnej fyzickej sile, chodil každý deň plávať pol kilometra do bazéna a neprejavovali sa u neho žiadne príznaky blížiacej sa choroby. Až na niekoľko nepríjemných záchvatov kašľa, ktoré však nijako nedramatizoval.

Andy Hryc v relácii Všetko čo mám rád, s typickým optimizmom a pracovným nasadením:

​​"Kašle sa opakovali aj tento rok vo februári vo Vietname. Po návrate z dovolenky už nastali opatrenia kvôli koronavírusu a zavreli mi bazén. Cítil som taký čudný fyzický nepokoj. Pripisoval som to tom, že som nemohol ísť plávať," opisuje herec týždne a dni pred diagnostikou vážnej choroby. Avšak veci začali behom krátkych dní naberať rýchly spád, a to, že sa deje niečo vážne herec zistil, keď mu bez príčiny opuchol palec na nohe.

"Opuchol mi článok prstu na pravej nohe, potom na ľavej a keď už ma k tomu začala bolieť aj ruka, šiel som k lekárovi. Krvný obraz signalizoval, že mi ide o život," opisuje hrozivé chvíle obľúbený herec, ktorému po odobraní vzorky z miechy definitívne diagnostikovali akútnu myoblastovú leukémiu. "Musel som ostať v nemocnici. Prešiel som všetkými potrebnými vyšetreniami a na tretí deň mi nasadili chemoterapiu ako hrom," spomína na krušné chvíle v nemocnici.

Andyho dcéra Wanda, je pre neho obrovskou oporou v ťažkom období:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Moja dnesna momentka. Je tam vsetko... Lubim ta Andrej Hryc❤️ Dakujem @stanatop za rychlu spust a dobre oko ?

Príspevok, ktorý zdieľa Wanda Adamik Hrycova (@wandahrycova),

Tú istú diagnózu si vypočul aj český Slávik, spevák Karel Gott (80), ten však nemal toľko šťastia a stala mu, žiaľ, v spojení s inými zdravotnými problémami aj osudnou. "Samozrejme, že som si na Karla spomenul. Mal som ho veľmi rád," tvrdí Andy. Vďaka svojej životnej filozofii a optimistickému nastaveniu však dlhých 60 dní, aj za pomoci zdravotníckeho personálu, zvládol na jednotku a prognózy sú zatiaľ pozitívne. Rovnako aj sám Andy Hryc ostáva dobre naladený a uzatvára ťažkú spoveď celkom svojsky: "Život ide ďalej. Ja sa nedám. Súčasnú situáciu považujem za svojrázne študijné voľno."

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie