Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jasmina úprimne o materinskom strachu! TAKTO je na tom!
Zdielať na

Jasmina úprimne o materinskom strachu! TAKTO je na tom!

Archívna reportáž

Poznajú to azda všetci rodičia, no mamy predovšetkým. Už pomaly od počatia je tu zrazu nový pocit. Na jednej strane obrovská láska, dosiaľ nepoznaného typu, no na druhej strane sa okamžite pridruží aj strach. Taký, aký človek ešte nikdy necítil, no už nikdy cítiť neprestane. Aby sa malému pokladu niečo nestalo.

Ak by mali rodičia povedať jedinú vec, ktorá je na rodičovstve najťažšia, iste by to bol permanentný strach o dieťa. Skutočne už takmer od počatia, keď sa nastávajúca mama bojí, či donosí, potom sa bojí, či bude bábätko zdravé, následne či dobre prebehne pôrod, a potom už nasleduje celoživotný strach o zdravie, život a milión iných situácií, kde môžu nastať komplikácie.

Neexistuje žiadny recept, ako sa tohto strachu zbaviť, je to v podstate nemožné. Niet pochýb, že rovnaký strach cítila a cíti aj Jasmina, ale iste je rozdiel, ako sa k tomu tá ktorá mamička postaví. Či sa nechá obavami zožierať a urobí všemožné opatrenia na zníženie akéhokoľvek rizika, alebo to proste bude brať ako súčasť života, že človek jednoducho nikdy nevie a netreba vopred panikáriť.

Jasmina je absolútne pozitívne nastavený človek:

​Každému, kto nejaký ten piatok sleduje Jasminu, musí byť asi jasné, aký prístup zvolila táto večne pozitívne naladená osoba. "Ja tak nejako nežijem v strachu, aj keď mám, samozrejme, rešpekt pred všetkým, čo sa môže stať," začala Jasmina odpoveď na otázku v instastories, či mala pre Sanela monitor dychu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ďakujem Ti za všetko ?❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Jasmina Alagič Vrbovská (@jasmina_alagic),

"Monitor dychu som nemala, mala som vnútorný mama monitor', ktorý mi našepkával, že všetko bude v poriadku," povedala mama ročného Sanela a povzbudila aj pýtajúcu sa, zrejme budúcu mamičku. Dobrá rada nad zlato. V tomto prípade skutočne Jasmina zbytočne nezľahčuje situáciu.

Instagram/JA

​Aj mnohí odborníci sa zhodujú, že monitor dychu by mali mať najmä  predčasne narodené bábätká, alebo s nejakým zdravotným problémom, aj to obvykle len do šiestich mesiacov. Niekedy je skutočne "mama monitor", ako materinskú intuíciu Jasmina nazvala, tým najlepším prostriedkom na všetky obavy.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie