Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľká a drahá prehra! S TÝMTO verdiktom Meghan asi nerátala!
Zdielať na

Veľká a drahá prehra! S TÝMTO verdiktom Meghan asi nerátala!

Archívna reportáž

Ešte minulý rok zažalovala Meghan bulvár za to, že zverejnili jej súkromný list otcovi. Vydavateľ dotknutého denníka má na vec iný názor, nakoľko list im poskytol samotný adresát, Thomas Markle, otec vojvodkyne.

Meghan prehrala prvé kolo bitky o súkromie, píše portál Daily Mail. Keď jej minulý rok praskli nervy po zverejnení jej listu adresovaného otcovi, ku ktorému má veľmi chladný vzťah, zrejme neverila ani na chvíľu tomu, že súd prehrá.

Ktovieako by dopadla v USA, no vo Veľkej Británii dal súd za pravdu novinárom. Pre nedostatok dôkazov zásadnú časť žaloby rovno zamietol. Meghan tak aj bez víťazstva musí platiť súdne trovy obom zúčastneným stranám, ktoré sú v prepočte vo výške necelých 75-tisíc eur.

Meghan si síce vyskúšala aj prácu na "druhej strane", no zrejme má hranice, za ktoré by nešla:

​Meghan s nákladmi na jej triko súhlasila, rozsudok ju ale nepochybne veľmi ponížil. Všetky námietky, ktoré protistrana vzniesla, súd počas májového procesu prijal a potvrdil. Teraz však Meghan dodatočne stanovil aj účet.

​Navyše, Meghan žiadala, aby súd zakázal menovať päť jej známych, ktoré upozornili magazín People na jej list zaslaný otcovi Thomasovi. Má ísť o mladé ženy, matky a je to podľa Meghan "neakceptovateľná cena" za jej uplatnenie si nároku voči vydavateľstvu. Súd o tejto požiadavke rozhodne začiatkom augusta, no protistrana tvrdí, že nemenovať ich popiera princípy otvorenej spravodlivosti. Ktovie, či si po tomto fiasku Meghan nerozmyslí podobnú žalobu v USA, ktorú podala za nelegálne získanie fotiek jej syna Archieho priamo na ich pozemku.

Súvisiace články

Najčítanejšie