Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hviezda filmu Snowboarďáci na JISke! Známy český herec (32) havaroval na motorke!
Zdielať na

Hviezda filmu Snowboarďáci na JISke! Známy český herec (32) havaroval na motorke!

Archívna reportáž

Jeden z najobľúbenejších českých hercov novej generácie mal vážnu nehodu na motorke. Vojta Kotek havaroval na svojom stroji Harley - Davidson pri pokuse o predbiehanie traktora. Do nemocnice ho previezol vrtuľník.

Pražský rodák Vojtěch Kotek, ktorý zažiaril vo filmoch Snowboarďáci či Rafťáci, ako aj v televíznom filme Mária Terézia ako manžel panovníčky, v stredu havaroval na motorke, informoval portál Blesk.cz. Stalo sa to v utorok okolo 13. hodiny pri obci Stádlec v okrese Tábor. Leží na traumatológii na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Pre Blesk potvrdil nemenovaný človek z nemocnice, že Vojta Kotek u nich skutočne leží, no potrebuje absolútne pokojový režim. Kotek na telefonáty ani správy nereaguje.

Pri nakrúcaní filmu Snowboarďáci mal Vojta len 16 rokov:

Svedkovia opísali, čo v utorok okolo obeda videli. "Sedeli sme na záhrade, vtom sa ozvala tupá rana. Nie ako klasické rinčanie plechov, ale akoby traktoru odpadla pneumatika," opísal svedok nehody prvý signál, že čosi sa udialo. Dodal, že aktuálne je na mieste veľká premávka pre obchádzku, aj pre práce na poliach. "Vybehli sme von, na chrbte ležal motorkár v motorkárskom obleku, čiernej helme a modrých okuliaroch, trčala mu len brada. Vôbec nekomunikoval, hoci bol pri vedomí," opísal svedok dramatickú situáciu.

​Vtedy sa už nad hercom skláňala vodička, ktorá išla práve okolo a zastavila. "Opýtal som sa jej, či už volala záchranku. Ešte som jej povedal, aby mu podložila hlavu a zdvihla nohy,"  hovorí svedok, no jeho rada nebola úplne ideálna, ak by mal náhodou zranený poškodenú chrbticu. Zakráto prišli na miesto všetky záchranné zložky. "Prišli zdravotníci, priletel vrtuľník, na ceste boli po oboch stranách kolóny. Záchranári motorkára zafixovali a vrtuľník s ním odletel," opísal svedok priebeh zásahu.

Ďalší svedok pre Blesk opísal, ako k nehode došlo. Kotek išiel rovno po ceste a chcel predbehnúť traktor s návesom, keď ten začal odbočovať vľavo. "Motorku radšej položil, aby nenarazil priamo do traktoru. Aj tak ale motorka vrazila do veľkej pneumatiky stroja, bola na nej obrovská šmuha. Potom ho zrejme odhodilo. Ak by išiel ten stret len o kúsok vedľa, ostal by natlačený v plechu. Mal obrovské šťastie a stáli pri ňom všetci svätí," uzavrel svedok a je jasné, že má pravdu. "Bola to bežná nehoda, jej príčiny sa vyšetrujú. Došlo k ľahkému zraneniu. Predbežná škoda na motorke typu Cruiser je zhruba 3000 eur," povedal Blesku hovorca juhočeskej polície Milan Bajcura.

Súvisiace články

Najčítanejšie