Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Možno mohlo byť všetko inak, ak by Alžbeta II. na Harryho žiadosť nereagovala TAKTO!
Zdielať na

Možno mohlo byť všetko inak, ak by Alžbeta II. na Harryho žiadosť nereagovala TAKTO!

Archívna reportáž

Dlho očakávaná kniha plná škandalóznych odhalení o odchode Meghan a Harryho z kráľovského paláca sa onedlho objaví na pultoch kníhkupectiev vo Veľkej Británii. Avšak v rámci promo kampane sa v posledných týždňoch vyplavujú po kúskoch tie najpikantnejšie informácie z knihy Finding Freedom (Hľadanie slobody) a mnohé poriadne prekvapili.

Meghan Markle veľmi túžila zapadnúť do vznešeného rodu jednej z najmocnejších monarchií sveta, z ktorej pochádza jej manžel, princ Harry. Avšak podľa informácii autorky knihy Finding Freedom, bola jej cesta do srdca kráľovnej od samého začiatku tŕnistá. V Buckinghamskom paláci sa nikdy necítila byť vítaná a mala pocit, že si ju v rodine nikto nevšíma.

Život za múrmi paláca bol pre Meghan už po relatívne krátkom čase tak neznesiteľný, že sa spoločne s Harrym údajne rozhodli pozhovárať s Alžbetou II. o ich budúcnosti v kráľovskej rodine. Meghan s manželom očakávali zo strany kráľovnej pochopenie a súcit, ktoré sa v bežných rodinách práve od starej mamy očakávajú.

Rok 2020 sa začal pre kráľovskú rodinu a britskú verejnosť veľkým prekvapením:

"Harry poslal babičke a svojmu otcovi e-maily a oznámil, že spolu s Meghan dospeli k rozhodnutiu zmeniť spôsob, akým pracujú. Chceli ustúpiť do pozadia a tráviť viac času v zámorí," cituje úryvok z knihy Finding Freedom portál The Mirror. V liste bol vraj Harry stručný, obával sa totiž, že by mohol niekto súkromné informácie zneužiť. "Bál sa, aby sa informácie nedostali do médií. Detaily chcel prebrať s rodinou osobne," píše sa ďalej v knihe.

​Reakcia kráľovnej na ich žiadosť však bola pre nich ako ľadová sprcha. Odkázala im, že na nich do konca mesiaca nebude mať čas. Sklamaný Harry sa potom dokonca údajne pohrával s myšlienkou, že kráľovské povinnosti jednoducho zanechá bez ohlásenia a zamieria si to s Meghan rovno do USA. No veľmi rýchlo si zrátali, že tento plán by im cestu za slobodou nesmierne sťažil. "V tom čase bola táto téma z ich strany na pretrase v rodine už niekoľkokrát, no mali pocit, že ich nikto neberie vážne," tvrdí zdroj blízky páru.

Napokon sa im to však podarilo presadiť a spoločný dohovor s kráľovnou vyústil až do neslávne známeho Megxitu na začiatku roka 2020. K prirpavovanej knihe sa však pár zo Sussexu postavil s nedôverou a verejne sa od tvrdení uvedených v nej dištancovali. Vojvodia si stoja za tým, že autorke neposkytli žiaden rozhovor, nepodieľali sa ani na tvorbe knihy a jej riadky sú založené len na dojmoch samotných autorov. Kde teda leží skutočná pravda, a či je odlišná od zobrazenia v knihe, vedia len Harry a Meghan.

Súvisiace články

Najčítanejšie