Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Prvé FOTKY z utajenej kráľovskej svadby! Nevesta a ženích boli skutočne krásni!
Zdielať na

Prvé FOTKY z utajenej kráľovskej svadby! Nevesta a ženích boli skutočne krásni!

Archívna reportáž

Celý svet zaskočila informácia, že staršia dcéra mladšieho syna kráľovnej Alžbety II., škandalózneho princa Andrewa, sa v piatok v tajnosti vydala. Princezná Beatrice mohla mať pompéznu svadbu ako z rozprávky, no napokon sa rozhodla inak.

V októbri roku 2018 sa začal príbeh lásky medzi onedlho 32-ročnou princeznou Beatrice a 37-ročným britským developerom s talianskym pôvodom Edoardom Mapelli Mozzim. Presne o rok neskôr sympatický boháč zo vznešenej talianskej rodiny pokľakol a princezná povedala áno.

Svadba mala byť v máji tohto roku v Taliansku, no Edoardova rodina má sídlo práve najviac zasiahnutej oblasti Bergamo, preto bolo rozhodnutie svadbu zrušiť pochopiteľné. Pôvodné správy hovorili, že ju jednoducho len presunú na budúci rok.

Beatrice mohla zažiť podobné chvíle, ako Meghan či Kate, rozhodla sa ale inak:

​O to väčším prekvapením pre všetkých bola správa, že pár mal obrad v piatok v malej kaplnke vo Windsorskom paláci v prítomnosti zhruba tridsiatky najbližších, vrátane škandalózneho otca nevesty, princa Andrewa, aj jej matky s podobne divokou minulosťou, Sarah Ferguson, s ktorou sú rozvedení od roku 1996.

Mocná stará mama sa o vnučku postarala skutočne dôkladne. Zabezpečila jej aj svadobné šaty a tiaru, teda diamantovú čelenku. Šaty od návrhára Normana Hartnella mala na sebe kráľovná v roku 1962 pri predstavení parlamentu, tiaru mala na vlastnej svadbe s princom Phillipom. Kráľovná aj týmto gestom zažehnala reči, že by ju vnučka opúšťala po vzore Harryho v zlom. Beatrice sa rozhodla odsťahovať od kráľovských povinností s manželom do Talianska, údajne už nezvláda škandály svojho otca.

Súvisiace články

Najčítanejšie