Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tajná kráľovská svadba! Namiesto pompézneho obradu sa Alžbetina vnučka vydala v tichosti!
Zdielať na

Tajná kráľovská svadba! Namiesto pompézneho obradu sa Alžbetina vnučka vydala v tichosti!

Archívna reportáž

Napriek príkoriam osudu sa princeznej Beatrice podarilo stať sa nevestou už tento rok, iba dva mesiace po plánovanej, no pre koronavírus zrušenej svadbe s jej talianskym snúbencom Edoardom Mapelli Mozim. Dcéra princa Phillipa sa vydala počas tajného obradu v kaplnke Všetkých Svätých vo Windsore. Kráľovská svadba prebehla v tichosti bez obvyklej pompy a prítomnosti novinárov.

Britská princezná Beatrice, dcéra kontroverzného princa Andrew si v piatok 17. júla 2020 zobrala za muža svojho dlhoročného partnera, talianskeho biznismena v oblasti nehnuteľností, Edoarda Mapelli Mozziho. Pár už dávnejšie rozmýšľal nad odchodom z Veľkej Británie do Talianska, odkiaľ Edo pochádza, a to nielen kvôli jeho podnikateľským aktivitám, ale najmä kvôli sexuálnemu škandálu Beatricinho otca, ktorý sa jej veľmi dotýka. Dnes si dali manželský sľub priamo pred jej starou matkou, britskou kráľovnou Alžbetou II., a tak už im v ceste za slobodou nič nestojí.

Podľa informácii denníka The Sun sa pre koronavírusové opatrenia obradu zúčastnilo iba zopár, no zato veľmi dôležitých hostí. Vo Windsorskej kaplnke sa stretlo zhruba 20 ľudí, no najdôležitejší boli, okrem mladomanželov, samotná britská kráľovná, 94-ročná Alžbeta II., s manželom Phillipom (99), ich syn a otec nevesty princ Andrew. Fotky príchodu kráľovnej si môžete pozrieť v galérii TU.

Svadbu princeznej poznačil okrem koronapandémie aj škandál jej otca, princa Andrewa:

​Pôvodne sa mala ich svadba konať za o niečo pompéznejších okolností v Kráľovskej kaplnke paláca St. James v Londýne v prítomnosti 150 hostí. Avšak pôvodný plán musel byť pre zúriacu pandémiu zrušený a tak zložil pár svoj manželský sľub dnes, v ranných hodinách v kaplnke Všetkých Svätých vo windsorskom Great Parku.

​​Kráľovná dorazila na svadbu v akvamarínovom kostýme v sprievode svojho manžela, princa Phillipa. Vzhľadom na situáciu v súvislosti s koronavírusovou hrozbou a ich vysokým vekom opustili obrad medzi prvými, už krátko po jedenástej hodine. "Súkromný svadobný obrad princeznej Beatrice a pána Edoarda Mappeli Mozziho sa uskutočnil v piatok, 17. júla o 11.00, v Kráľovskej kaplnke Všetkých Svätých vo Windsore. Svadba sa uskutočnila podľa príslušných vládnych nariadení." znelo oficiálne vyhlásenie z Buckinghamského paláca.

Súvisiace články

Najčítanejšie