Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nepodarený vnuk?! Princ Harry si nebral servítky a nahneval kráľovnú!
Zdielať na

Nepodarený vnuk?! Princ Harry si nebral servítky a nahneval kráľovnú!

Archívna reportáž

Odídený princ sa so svojou manželkou na ceste za novým, slobodným životom rozhodli postupne páliť mosty, ktoré by ich s britskou kráľovskou rodinou mohli spájať. Zdá sa však, že princ Harry v rodine skutočne trpel a nesúhlasil so všetkým, čoho sa jeho krajina dopustila. Teraz sa verejne postavil proti minulosti britskej monarchie.

Princ Harry svojej starej matke, zdá sa, pokojný dôchodok nedopraje. V nedávnom rozhovore skritizoval minulé aj novodobé kroky Británie voči krajinám Commonwealthu a nepriamo ho označil za nespravodlivú inštitúciu a uzurpátora.

Harry sa spolu s Meghan zúčastnil videokonferencie s charitatívnou organizáciou The Queen´s Commonwealth trust, kde rozoberali rôzne pálčivé témy sveta a najmä 52 krajín Commonwealthu. Pod neho spadajú okrem Spojeného kráľovstvo všetky bývalé kolónie, ktoré tvorili mocné Britské impérium, napríklad aj India, Kanada či Austrália. Avšak na otázku spravodlivosti a rovnoprávnosti, ktorá dnes rezonuje naprieč Spojenými štátmi americkými, odpovedal celkom bez servítky. Podľa denníka Mirror.uk tak mohol nahnevať svoju starú mamu, kráľovnú Alžbetu, keďže kritiku namieril nepriamo aj do radov vlastnej rodiny.

Princ Harry je známy svojou bezprostrednosťou, v záhrade Kensingtonského paláca v minulosti privítal moslimskú ženu vzdušnými bozkami:

"Keď sa pozriete naprieč Commonwealthom, nie je možné sa posunúť vpred inak, ako sa vyrovnať s našou minulosťou, Mnoho ľudí urobilo kus dobrej práce, keď odhalili minulosť a pokúsili sa napraviť všetky zlé veci, no ešte stále tam toho veľa zostalo," šokoval princ svojou odpoveďou. Možno podobnými vyjadreniami razí cestu svojej manželke do Bieleho domu. No stavia si proti sebe nielen svoju najbližšiu rodinu, ale aj hrdý britský ľud.

​Kriticky sa k jeho slovám postavil dokonca aj člen britského parlamentu Andrew Rosindell. "Chápem, že Harry a Meghan vystúpili z britskej kráľovskej rodiny, ale takéto komentáre by si mali odpustiť. Kráľovská rodina by si mala sústrediť na svoj vlastný život a nenechať sa zatiahnuť do politiky. Nie je to vhodné a nepoteší to určite ani kráľovnú Alžbetu," myslí si 54-ročný britský politik. Nájdu sa aj takí, ktorí si myslia, že Harryho vyjadrenia a skutky súvisia s údajnou kandidatúrou jeho manželky Meghan za prezidentku USA, no oficiálne zatiaľ podobné úmysly nikto nepotvrdil.

Súvisiace články

Najčítanejšie