Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Meghan a Harry sa definitívne rozhodli! TAKÁTO bude ich budúcnosť v kráľovskej rodine!
Zdielať na

Meghan a Harry sa definitívne rozhodli! TAKÁTO bude ich budúcnosť v kráľovskej rodine!

Archívna reportáž

Ešte stále sa nájdu fanúšikovia britskej kráľovskej rodiny, ktorí veria, že si princ Harry svoj odchod ešte rozmyslí. No zdá sa, že princ spolu s manželkou svojimi skutkami iba jasne dokazujú, že svoje rozhodnutie nezmenia. Po presťahovaní sa z anglického kráľovstva do Los Angeles urobili ďalší krok k oslobodeniu z osídiel Buckinghamského paláca.

Princ Harry rozviazal spoluprácu s firmou, ktorá sa už dlhé roky stará o právnické záležitosti princa Charlesa a oboch jeho synov. Svedčí to o jeho snahe sa úplne osamostatniť a odpútať od záležitostí kráľovskej rodiny. Pár má dokonca na účely právneho zastúpenia už aj adekvátnu náhradu.

Právne záležitosti sú pre kráľovskú rodinu jednými z kľúčových na ochranu pred vonkajším svetom, preto je na túto úlohu nasadená rokmi overená a dôveryhodná právnická firma. Právnici z Harbottle and Lewis zastupujú princa Charlesa už dlhé roky a Harryho záujmy chránili aj po jeho odchode do USA. Avšak princ Harry sa s rozviazaním zmluvy s touto prestížnou právnickou firmou poponáhľal, čo podľa experta znamená, že sa so svojou rodinou už k svojim kráľovským povinnostiam nehodlá nikdy vrátiť.

Pár má otvorených niekoľko sporov a žalôb voči britským bulvárnym plátkom:

"Týmto dokázali, že sa už nemienia vrátiť. Výber právnikov je pre kráľovskú rodinu zásadná vec," tvrdí Richard Eden pre portál Daily Mail. Meghan a Harry však podľa portálu nezaháľali a náhradu si našli prekvapivo rýchlo. Advokáti z firmy Fieldfisher budú zastupovať nielen ich rodinné záležitosti, ale aj ich novú nadáciu Archewell. "Chceli si nájsť vlastných právnikov a nevyužívať služby tímu kráľovskej rodiny. Sú tak na ceste k nezávislosti," prezradil iný zdroj. Navyše firma Fieldfisher má pobočky po celom svete vrátane USA a právne rady tak nebudú musieť riešiť cez oceán.

​A tak sa zdá, že kráľovninu veľkorysú ponuku pár zo Sussexu neprijme. Kráľovná Alžbeta II. im totiž ešte v januári 2020, teda v čase ich odchodu, dala možnosť navrátenia sa do kráľovských vôd, avšak iba po dobu nasledujúcich 12 mesiacov. "Záručná doba" je teda pomaly už za polovicou, a pár vo svojich rozhodnutiach oslobodiť sa iba pritvrdzuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie