Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Odporca očkovania a koronavírusový skeptik Djokovič sa ním nakazil! A nielen on!
Zdielať na

Odporca očkovania a koronavírusový skeptik Djokovič sa ním nakazil! A nielen on!

Archívna reportáž

Koronavírus nielen na niekoľko mesiacov ochromil celý svet, ale vďaka karanténe a prísnym nariadeniam hrozí, že sa svetová ekonomika bude z jeho vyčíňania dlho spamätávať. Mnohí ľudia si však myslia, že panika okolo vírusu bola zbytočná a jeho hrozby podceňujú. Na ľahkú váhu bral nepríjemný vírus aj svojský srbský tenista Novak Djokovič. Dnes to zrejme ľutuje.

Svetová tenisová jednotka, Srb Novak Djokovič, ignoroval nariadenia a s plnou vervou sa pustil do exhibičného turnaja s názvom Adria Tour v chorvátskom Zadare, ktorý sám so svojou rodinou inicioval. Bezpečnostné opatrenia na zápasoch boli minimálne, a známy zabávač Nole dokonca usporiadal aj poturnajový žúr v jednom z miestnych klubov. Následný test na koronavírus potvrdil najhoršie obavy.

Okrem Djokoviča sa exhibičného tenisového turnaja zúčastnili aj ďalší hráči svetovej tenisovej špičky, ako Dominic Thiem z Rakúska, Nemec Alex Zverev či Marin Čilič z Chorvátska. Títo všetci sa taktiež nechali na vírus otestovať, no pre nich, našťastie, s negatívnym výsledkom. Turnaj navštívilo cez štyri tisícky divákov, v hľadisku však nikto nedodržiaval odporúčaný odstup, či prekrytie tváre. Následky tohto nezodpovedného správania tak môžu byť veľmi vážne.

Novak Djokovič je obľúbený najmä pre svoj zmysel pre humor:

"Je mi to ľúto, všetko sme to robili s čistým srdcom. Ja aj manželka sme pozitívni, naše deti sú, našťastie, negatívne. Tieto turnaje majú dobročinný účel a pomáhajú tenistom z nášho regiónu, aby si niečo zarobili v časoch koronakrízy. Cieľom bolo tiež pomôcť charitatívnym nadáciám a tým, ktorí to najviac potrebujú," kajal sa Novak na svojom Twitteri a zároveň zaprial všetkým nakazeným skoré uzdravenie. Zároveň tvrdí, že koronavírus sa u neho vyvíjal bez akýchkoľvek príznakov. Novak je už šiestym nakazeným účastníkom tohto turnaja. 

Takto sa ešte pred štyrmi dňami Novak zabával na Adria Tour, video zverejnil na svojom Instagrame:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Gibboni ❤️❤️❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Novak Djokovic (@djokernole),

Za nezodpovedné správanie si vyslúžil aj kritiku z radov svojich tenisových kolegov z Veľkej Británie. Andy Murray krúti hlavou nad tým, že sa takéto podujatie vôbec mohlo uskutočniť. "To, čo sa stalo na Balkáne, je lekcia pre nás všetkých. Keď sa začnete stretávať s ľudmi z viacerých krajín, je to akoby ste si predpísal recept na šírenie vírusu," vyjadril sa pre The Guardian slávny tenista. Azda sa tvrdohlavý dobrák Novak z tohto prešľapu poučí a najmä ostane to bez vážnych následkov pre všetkých zúčastnených.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie