Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Správy priamo z domácnosti Williama a Kate! TAKÝTO sú na svoje deti!
Zdielať na

Správy priamo z domácnosti Williama a Kate! TAKÝTO sú na svoje deti!

Archívna reportáž

Mnohí si myslia, že deti monarchov majú bezstarostný život v bavlnke plný výhod a kráľovského zaobchádzania. Od pravdy nie sú ďaleko, no malí princovia a princezné sa aj tak na svoje poslanie musia pripravovať už od ranného detstva. Avšak tvrdé tresty od kráľovských mentorov, tak ako to bývalo v minulosti, nehrozia. Moderný spôsob výchovy ovplyvnil aj rodičov Kate a Williama, a tak namiesto prísnych kázaní dostávajú deti možnosť diskusie a zdieľania svojich pocitov.

Ako rodičia sa Kate a William rozhodli ísť cestou komunikácie a tolerancie, a tak keď medzi tromi súrodencami Charlotte (5), Georgom (6) a Louisom (2) nastanú nezhody, príde na rad diskusia o ich pohnútkach, dôvodoch ich hnevu a zlosti. Spoločne sa porozprávajú, rozoberú problém z každej strany a zoberú si z toho ponaučenie. A to znie ako dokonalý výchovný plán.

Princ William a Kate pôsobia harmonicky a sami preferujú vo výchove harmóniu a pokojné riešenie sporov, inak povedané - vnímavé a vzťahové rodičovstvo. Názory svojich detí si podľa zdroja magazínu Vanity Fair vždy vypočujú a spoločne prediskutujú. Teda nejaké to tradičné "zaracha" či zaucho malým princiatkam určite nehrozí,  rodičia sa spoliehajú na nové, racionálne postupy vo výchove.

V rodine vojvodov z Cambridge panuje harmónia, dôkazom sú aj skutky a slová princa Williama:

"Deti sú podporované v otvorenej diskusii o svojich pocitoch. Vyjadrujú svoje obavy nielen zo školy, ale aj z voľnočasových aktivít, napríklad plávania či ťažkých baletných pohybov," opísal najčastejšie malé-veľké strachy malých šľachticov, ktorí sa otvorenie rozprávajú s rodičmi aj o svojich kamarátoch či spolužiakoch a ich obavách. "Hovoria spolu o všetkom a vždy nájdu spoločné riešenie," tvrdí zdroj.

Takýmito rozkošnými zábermi oslávil princ William na Instagrame svoje narodeniny:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Thank you everyone for your very kind wishes on The Duke of Cambridge's birthday today! ? ?

Príspevok, ktorý zdieľa Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal),

Vojvodovia z Cambridge nemajú v domácnosti ani tradičný britský schodík hanby, alebo v našich končinách známy pokyn "do kúta". "Nezbedné dieťa si posadia na rozprávací gauč, ako tomu hovoria, a pokojne mu vysvetlia, čo urobilo nesprávne a ponúknu mu riešenie. Tiež mu pripomenú následky jeho činov, no nikdy nezvýšia hlas," prezradil zdroj s tým, že kričať na seba nesmú ani deti medzi sebou. Agresia je v ich rodine úplne tabu.

​Rodičia majú tiež pevné zásady v spoločnom pohľade na výchovné praktiky, nemôže sa tak stať, že jeden z nich ratolestiam niečo dovolí a druhý to neskôr zakáže. Ak príde medzi členmi rodiny k nezhodám, dohodnú sa na spoločnom riešení situácie.  No ako to častokrát býva, jeden z rodičov je predsa len ten prísnejší, a v ich rodine panuje tvrdšou rukou práve mama Kate. A tak ocko občas zlíže smotanu, keď deťom dovolí ostať hore o chvíľku dlhšie, alebo im s prižmúrenými očami dovolí dať si nejakú dobrotu navyše.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie