Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nový muzikál postavil divákov zo stoličiek! Ďurovčík sľubuje EXKLUZÍVNU novinku
Zdielať na

Nový muzikál postavil divákov zo stoličiek! Ďurovčík sľubuje EXKLUZÍVNU novinku

Archívna reportáž

U Ďurovčíkovcov je v poslednom čase rušno. A nie sú za tým prípravy na príchod ich prvého potomka, ale aj pripravovaný muzikál pod taktovkou úspešného muzikálového režiséra. Opäť sa v ňom predstavia hity legendárnej slovenskej skupiny Elán v podaní talentovaných hercov, spevákov a tanečníkov.

Prednedávnom sa uskutočnila generálka tohto veľkolepého projektu, a podľa slov režiséra Jána Ďurovčíka bola jednou z najlepších v jeho živote. Ján je známy svojim perfekcionizmom, a tak jeho slová sľubujú slovenským divákom skutočne kvalitný umelecký zážitok. V susednom Česku predstavenie divákov postavilo doslova zo stoličiek. V rozhovore pre Ranné noviny televízie JOJ priblížil zákulisie chystaného muzikálu Voda a krv na vodou.

Z minulosti je jasné, že to, čo vyjde v spolupráci dvoch profesionálov vo svojom odbore, režiséra Jána Ďurovčíka a skupiny Elán, je zárukou obrovského úspechu. Dôkazom je napríklad aj megaúspešný projekt Ôsmy svetadiel. U našich českých susedov zožal muzikál obrovský úspech už minulý rok a očakáva sa, že aj doma dokonca prekoná úspech jeho predchodcu, muzikálu Ôsmy svetadiel. Prípravy naň sú už v plnom prúde, Ján Ďurovčík si účinkujúcich nevie vynachváliť.

 Ján Ďurovčík má hneď dva dôvody na radosť, okrem muzikálu očakáva aj príchod  potomka:

Táto sedačka bola o to krajšia, že to bolo po korone, vyvolalo to veľké emócie. Pritom sme boli pripravení už v marci, no potom prišla korona. Po troch mesiacoch ničoho, zrazu sedačka, skvelé výkony spevákov, od ktorých som to aj čakal, no oni išli ešte o level vyššie. Padla mi z nich sánka, asi sa doma v karanténe trochu nudili, a tak sa perfektne pripravili na skúšku.. Jedna z najlepších sedačiek akú som v živote zažil,“ nadchýna sa režisér "sedačkou", čo je podľa jeho slov niečo ako skúška nanečisto.

„Som zatiaľ spokojný s výberom účinkujúcich, no sme len vo fáze spevu. Teraz nadíde fáza hrania a tancovania, ale sú tam ľudia, s ktorými sme už robili, takže vieme čo od nich môžeme očakávať. Máme tam popri ostrieľaných známych aj nové tváre. Verím, že ten mix vyvolá to, čo vyvolal v Prahe, alebo to, čo Ôsmy svetadiel predtým,“ sľubuje režisér Ján Ďurovčík a láka aj na úplne novú pieseň z dielne legendárnej skupiny Elán.

 "Sedačka" dopadla podľa Jána Ďurovčíka na jednotku, pochválil sa ňou aj na Instagrame:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

▪️Sedačka▪️ k muzikálu Voda a krv nad Vodou. - Včera sa konala sedačka a teda -kto nevie , čo to je ... ▪️Je to prespievanie všetkých piesní z muzikálu pred režisérom ,ktoré musia herci vedieť predtým ako sa naplno začne skúšať muzikál a aranžovať do priestoru. ▪️Môže sa aj stať , že niekto z hercov neprejde sedačkou a režisér povie , že :....Ďakujeme ,nabudúce!???? ALE! My máme pre Vás BOMBOVÚ Správu! ▪️Lebo včera bola sedačka priam BOMBOVÁ a máte sa na čo tešiť!? Každé obsadenie spievalo super ☘️ ▪️Postupne zverejníme aj obsadenie? Sledujte nás na FB a tu na instagrame? Konala sa v priestoroch @divadlonovascena , kde naša produkcia spolupracuje s divadlom NS na tomto muzikáli. • • • #sedacka #muzikal #muzikalvodanadvodou #muzikalvodaakrvnadvodou #voda #musical #jandurovcik #janproduction #sing #song #elan #hits #hity #legendary #legenda #divadlo #theatre #slovakia #slovensko #turne #elanisti #durovcik #music #divadlonovascena #obsadenie #herci #bratislava #tesimesa #followme #followforlike

Príspevok, ktorý zdieľa J.A.N.PRODUCTION (@jan.production),

„Vždy keď robíme takýto titul, chalani z Elánu napíšu novú vec. Teraz je to pieseň s názvom Vinný-nevinný, je to nosná ária pre hlavného mužského predstaviteľa. Je to ťažká ária, v podstate na úrovni Ježiša z Jesus Christ Superstar. Je to krásna vec, ktorá chytí za srdce,“ myslí si Ján, ktorý tvrdí, že sa mu takto plní detský sen. Z chlapca z Michaloviec, ktorý počúval na strednej Elán, sa stal režisér, ktorý o niekoľko rokov sám pokrstil ich platňu. Diváci sa na muzikál Voda a krv nad vodou môžu tešiť v premiére už 10. septembra na doskách divadla Nová scéna, a tiež v divadlách po celom Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie