Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Monarchia jej nevoňala, zato prezidentovanie áno?! Meghan chce vraj kandidovať už o 4 roky!
Zdielať na

Monarchia jej nevoňala, zato prezidentovanie áno?! Meghan chce vraj kandidovať už o 4 roky!

Archívna reportáž

V dnešnej dobe sú možnosti natoľko otvorené, že azda už ktokoľvek môže byť čímkoľvek. Napríklad aj prezidentom Spojených štátov amerických. Krajina za veľkou mlákou sa v poslednom období otriasa v základoch a na scénu prichádzajú nové tváre, ktoré chcú zmeniť jej fungovanie od základov. Na tú najvyššiu politickú métu si vraj trúfa aj vojvodkyňa zo Sussexu a manželka britského princa, Meghan Markle.

Meghan Markle sa behom pár rokov stala z herečky vojvodkyňou. Táto jazda sa jej zrejme zapáčila natoľko, že je údajne odhodlaná získať aj titul prvej prezidentky Spojených štátov amerických. Útek z Veľkej Británie do Los Angeles a oslobodenie sa od kráľovských povinností boli vraj súčasťou jej veľkolepého plánu. Túžba po súkromí bola iba vhodná zámienka, myslí si spisovateľka a autorka novej knihy o vojvodoch zo Sussexu, Lady Collin Campbell.

To, že je Meghan Markle veľmi ambiciózna žena sa nedá poprieť, napokon, dokázala zamávať s jedným z najvýznamnejších monarchov sveta. No to, že by si trúfala na jeden z najzásadnejších politických postov na tejto planéte, je predsa len trochu sci-fi. Podľa portálu Daily Mail sa o opaku snaží vo svojej kontroverznej knižnej novinke o vojvodoch zo Sussexu presvedčiť spisovateľka Lady Collin Campbell (70).

Meghan ešte počas tehotenstva otvorila svoju agendu feminizmu, nebolo by až také nečakané, ak by si trúfala na post, ktorý v USA do dnešných dní zastávajú výlučne iba muži:

"Viem, že má veľké ambície, a dopočula som sa, že v budúcnosti plánuje kandidovať na prezidentku," prekvapuje Campbell a tvrdí, že Meghan si všetkým, čo doteraz vykonala, iba vydláždila cestu k svojmu americkému snu. "Odchod z kráľovskej rodiny a presťahovanie naspäť do Kalifornie je súčasťou jej plánu, do ktorého zahrnula aj princa Harryho," myslí si spisovateľka.

​Jej tvrdeniam nahráva aj skutočnosť, že Meghan sa v posledných týždňoch mimoriadne aktívne venuje téme systematického rasizmu v krajine a potrebe zmeny v politických štruktúrach. Nekritizuje síce súčasného prezidenta Donalda Trumpa otvorene, no svojimi názormi sa voči nemu jasne vyhraňuje. Samotná Meghan sa podľa svojich slov s rasizmom voči jej osobe nestretla, no keďže je zmiešaného pôvodu, členovia rodiny zo strany jej matky sa s ním v živote už popasovali. Isté však je, že rasizmus bude v nasledujúcich rokoch v Amerike celkom horúca téma, na ktorej môže húževnatá herečka postaviť svoju eventuálnu kampaň.

Súvisiace články

Najčítanejšie