Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obrovský šok! Režisér Schumacher zomrel!
Zdielať na

Obrovský šok! Režisér Schumacher zomrel!

Tento rok bude mať v kalendári ďalší smutný záznam. Svet obletela správa, že vo veku 80 rokov podľahol ťažkej chorobe hviezdny hollywoodsky režisér Joel Schumacher.

Rodák z New Yorku bojoval už vyše roka s rakovinou, aj vzhľadom k jeho vysokému veku sa mu však nepodarilo chorobu poraziť, píše portál Hollywood Reporter. Správu zverejnil jeho mediálny zástupca.

Joelovi Schumacherovi zrejme ani nenapadlo, že raz z neho bude slávny režisér. Syn emigrantov zo Škandinávie vyštudoval kostýmové dizajnérstvo a práve s touto zručnosťou sa začiatkom 70. rokov uchádzal o prácu pri filme. Uspel, začínal po boku Woodyho Allena.

Film Hráči so smrťou sa navždy zapísal do dejín kinematografie:

Už v roku 1974 sa ale posadil na režisérsku stoličku, no zatiaľ len televízneho filmu. S času na čas dostal príležitosť svoje režisérske zručnosti zlepšiť, no skutočný úspech prišiel až v roku 1990 s filmom Hráči so smrťou, v ktorom dal šancu začínajúcim hercom ako Julia Roberts či Kiefer Sutherland. Tomu dal šancu už tri roky predtým v prvom filme, kde dal o sebe fanúšikom filmu seriózne vedieť - Stratení chlapci.

Hviezdami nabitý Batman a Robin totálne prepadol:

S Juliou Roberts spolupracoval aj na filme Zomrieť mladý, obrovský úspech zaznamenal film Voľný pád s Michaelom Douglasom. Prekvapivo zhoreli jeho dva pokusy o "batmanovky" - Batman navždy ako aj Batman a Robin u kritiky aj divákov prepadli. Schumacher sa dokonca za film oficiálne ospravedlnil: "Chcem sa ospravedlniť každému fanúšikovi, ktorý bol sklamaný, lebo si myslím, že im to dlžím".

No Joel o pár rokov ožil ako Fénix a zaznamenal veľký úspech s filmami 8MM s Nicholasom Cageom a Telefónna búdka s Colinom Farrelom. Za zmienku stojí aj film 23 s Jimom Careym či Fantóm opery.  Žiaľ, Schumacherove posledné filmy ako Twelve, Teror či Krvavý potok boli absolútne prepadáky a od roku 2011 už žiadny film nenakrútil.

Súvisiace články

Najčítanejšie