Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pošliapané hviezdy! Trvá to 60 rokov a mená stále pribúdajú!
Zdielať na

Pošliapané hviezdy! Trvá to 60 rokov a mená stále pribúdajú!

Už celých 62 rokov uplynulo od chvíle, keď sa dostalo prvej celebrite cti, aby bolo jej meno navždy zvečnené v miestach, ktoré jej zmenili život a ľuďom priniesli zábavu. Na slávnom Hollywood Boulevarde pribudne na budúci rok až 35 hviezd.

Úplne prvá hviezda na Chodníku slávy patrila režisérovi Stanleymu Kramerovi. Odvtedy pribudli stovky ďalších, konkrétne už vyše 2600 mien hviezd zo sveta filmu, hudby, televízie, rozhlasu či divadla.

Na takmer 7,5 kilometra dlhý bulvár umiestňujú každý roky desiatky mien celebrít, obvykle je to pre každú z nich veľká česť. Na odhaľovaní hviezdy sa zväčša aj osobne zúčastňujú.

Tento rok pre koronavírus osádzanie hviezd vynechajú, no mená, ktoré sa ocitnú na "dlažbe" na budúci rok už oznámili. Niektorí umelci si, žiaľ, svoju hviezdu už neužijú. "V kategórii divadlo a živé vystúpenia to bude Sarah Brightman a In memoriam Luciano Pavarotti a August Wilson," prezradila Rana Ghabdan, riaditeľka Hollywoodskej obchodnej komory.

Známy chodník začali tvoriť v roku 1958, keď sa na ňom objavilo prvých osem mien. Jeden človek má na chodníku hviezdu v každej z piatich kategórii - americký spevák, herec, hudobník, zabávač a skladateľ Gene Autrey. Každý rok vyberá komisia zo zhruba 200 nominovaných, pričom za jednu hviezdu sa platí približne 50 tisíc dolárov. Tento rok pribudnú mená ako Julia Roberts, Chris Hemsworth, Spike Lee, Octavia Spencer, Mahershala Ali, Andy Cohen, Christina Applegate, Wendy Williams, Dr. Phil McGraw, Laurence Fishburne, Terry Crews, Cindy Crawford, Kathie Lee Gifford, zosnulý komik Andy Kaufman, ale aj hviezdy zo sveta hudby ako Alicia Keys, Curtis “50 Cent” Jackson, Elvis Costello, Bobby Rydell,  Muddy Waters, a prekvapivo aj fiktívna komiksová postava Batman.

Súvisiace články

Najčítanejšie