Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dobré rady od šesťnásobnej mamy? Angelina Jolie odporúča rodičom TOTO!
Zdielať na

Dobré rady od šesťnásobnej mamy? Angelina Jolie odporúča rodičom TOTO!

Archívna reportáž

Byť rodičom je veľmi dôležité a zodpovedné poslanie, zvlášť v napätých časoch, ktoré dnes spoločnosť zažíva. V Spojených štátoch amerických je situácia obzvlášť vyhrotená. Celebritná mamička Angelina Jolie radí rodičom, ako pristupovať k deťom a ich pozornosť zacieliť na pozitívnejšie veci.

Angelina Jolie trávi karanténu doma spolu so svojimi šiestimi deťmi. Porozprávala o praktikách, ktoré využíva na to, aby svoje ratolesti zaujala a odpútala ich pozornosť od kritickej situácie vo svete. Okrem koronakrízy totiž v USA graduje ďalší veky problém, ktorým je rasizmus a diskriminácia ľudí inej farby pleti. Okrem troch biologických detí má totiž Angelina aj tri deti rôznych rás, adoptované z rôznych kútov sveta.

Herečka Angelina Jolie trávila karanténu s deťmi v luxusnom obydlí v kalifornskom Los Feliz, a podľa vlastných slov energiu investovala najmä do nich. "Tak ako väčšina rodičov, snažila som sa ostať pokojná, aby deti necítili moju úzkosť z tejto situácie," opísala svoj prístup Angelina pre magazín Harper´s Bazaar. "Počas karantény nám umrel náš králiček. A tak sme s Vivienne adoptovali dvoch postihnutých králikov, ktorí musia byť v páre. Sú veľmi krehkí, a tak sme sa snažili sústrediť najmä na starostlivosť o nich. A, samozrejme, na naše psy, hada a jaštericu," opisuje Angelina praktiky, ako odpútala pozornosť detí od hrozivej situácie.

Slávna herečka sa už pomaly viac ako svojmu povolaniu venuje charitatívnym činnostiam a hlásaniu osvety:

​Zdá sa, že sa Angelina snaží svoje deti vychovať k jemnocitu a empatii, rovnako si tento imidž buduje aj v očiach verejnosti. Vždy sa cítila v pálčivých témach ako ryba vo vode a svoje postrehy neváhala prezentovať verejnosti a mnohokrát aj na pôde vplyvných organizácii ako UNICEF či OSN. Angelina sa vyjadrila aj k aktuálnym protestom, ktoré ovládli jej rodisko. Obyvatelia USA nesúhlasia s policajnou brutalitou a údajným rasizmom v radoch policajného zboru. Aj predstaviteľka akčnej Lary Croft si podľa svojich slov uvedomila utrpenie, ktoré vládne v jej krajine. Sama je totiž adoptívnou mamou Zahary, ktorá je pôvodom z Etiópie a dvoch chlapcov, Maddoxa z Kambodže a Paxa z Vietnamu.

"Systém, ktorý chráni mňa a nemusí rovnako chrániť moju dcéru, alebo akéhokoľvek iného človeka, ženu, či dieťa v našej krajine podľa farby ich pleti - to sa nedá tolerovať," tvrdí šesťnásobná matka detí, ktorá zdieľa s nemenej slávnym hercom Bradom Pittom. Po búrlivom rozvode sa dohodli na striedavej starostlivosti a zdá sa, že v rodine opäť zavládol relatívny pokoj.

Súvisiace články

Najčítanejšie