Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Legenda odišla navždy. Srdce herečky Evy Kristínovej dotĺklo
Zdielať na

Legenda odišla navždy. Srdce herečky Evy Kristínovej dotĺklo

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Hoci mladšej generácii možno meno Eva Kristínová už veľa nehovorí, pre starších je legendou. Výrazná tvár, silný hlas a skvelý herecký talent z nej spravili hviezdu mnohých slovenských filmoch a inscenáciách.

Herečka Eva Kristínová zomrel vo veku 91 v domove pre seniorov v Bratislave. Posledné roky bola pripútaná na lôžku, dlhšiu dobu ju trápilo aj srdce. Správu zverejnil ako prvý portál pluska.sk.

Prvú filmovú rolu dostala Eva Kristínová, rodáčka z Trenčína, už v roku 1950, ako 22-ročná. Zahrala si v stovke filmov, jednou z jej najvýraznejších úloh bola myjavská klasika Bičianka z doliny. Na doskách Slovenského národného divadla stvárnila vyše 80 postáv.

Pripomeňte si Evu Kristínovú v jednej z jej najvýraznejších postáv:

Aj keď bolo mnoho ráz zle, predsa bolo krásne. Stálo to„Strojček, ktorý mám na srdiečku už dochádza, takže my to s ním už doklepeme,“ vyjadrila sa pred časom pre Plusku a žiaľ, ten moment nastal v nedeľu, 14. júna. Eva Kristínová bola známa aj silným národným cítením. V roku 2008 udelil herečke vtedajší prezident Ivan Gašparovič štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie