Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dara Rolins šokuje tvrdením, AKO sa dožiť vysokého veku!
Zdielať na

Dara Rolins šokuje tvrdením, AKO sa dožiť vysokého veku!

Dara Rolins má síce 47 rokov, no formu aj kondičku má ako dvadsiatnička. Preto by pokojne mohla rozdávať rady, ako sa udržať v dobrej kondícii čo najdlhšie. Občas nejakú dobrú radu aj vypustí, ako napríklad teraz.

Ak je nejaká aktivita, ktorú Dara Rolins okrem spevu a tanca skutočne zbožňuje, je to joga. Speváčka tvrdí, že je to práve toto staroindické cvičenie, vďaka ktorému je v takej špičkovej forme.

Hoci jogu u nás chápeme len ako súbor cvikov, v skutočnosti je to filozoficko-náboženský smer, ktorého základy sa datujú až do roku 3500 pred naším letopočtom.

Aj hviezdy z televízie JOJ objavili čaro jogy:

Počas tisícročí sa joga neustále vyvíjala a vznikla okolo nej celá veda a mnoho tvrdení, z ktorých niektoré sa môžu zdať pritiahnuté za vlasy. "Múdri jogíni tvrdia, že máme pridelený určitý počet dychov na celý život, ak dýchame pomalšie, budeme žiť dlhšie. Aké prosté," priblížila jedno z tvrdení jogínov, ktorí poukazujú aj na príklady zo živočíšnej ríše, ako napríklad veľmi riedko dýchajúce korytnačky.

Pomalé dýchanie je spojené aj s celkovým pokojom, a o tomu už niet pochýb, že byť v pohode je rozhodne zdraviu prospešnejšie, ako byť v strese a nahnevaný. "Takže nádych, výdych a no stress. Dnes, ani zajtra, ani nikdy. Nič vás predsa nepripraví o váš pokojný dych, má cenu zlata," radí Dara, na čo si treba spomenúť, keď je človek v stave vybuchnúť. Fanúšikovia Dare ďakujú za myšlienku a jednohlasne súhlasia, otázka znie, ako to dokážu uviesť do praxe.

Súvisiace články

Najčítanejšie