Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šokujúce priznanie princa Williama: Som takmer slepý!
Zdielať na

Šokujúce priznanie princa Williama: Som takmer slepý!

Archívna reportáž

Nie sú to celebrity v komerčnom zmysle slova, no predsa neustále plnia titulné stránky. Britská kráľovská rodina zaujíma svet tak, ako žiadna iná, pritom len v Európe je ešte ďalších desať monarchií. No ani v Británii nemajú všetci členovia vládnucej rodiny rovnakú popularitu - najsledovanejšími sú rozhodne bratia William a Harry s rodinami.

Princ William, ako budúci kráľ, aktuálne asi najdôležitejší člen kráľovskej rodiny. Kráľovná Alžbeta II. je vzhľadom k veku už skutočne na konci vládnutia, jej syn princ Charles má ako následník trónu už tiež pomerne vysoký vek. Takže to, že sa William stane jedného dňa kráľom, je v podstate isté, ak sa nič nepredvídané nestane.

O to viac šokovala informácia, ktorú princ William zverejnil, píše portál Express. V novom dokumente BBC o duševnom zdraví mužov s názvom Heads Up, teda Hlavy hore, sa princ priznal, že zrakový hendikep mu vlastne pomáha.

William ťažko niesol bratov odchod od rodiny:

​Ako to býva, s vekom sa zrak zhoršuje, výnimkou nie je ani 37-ročný následník trónu. "Čím som starší, tým horšie vidím. Keď pracujem, nenosím šošovky, takže keď hovorím k davu, ľudí nevidím," priznal William. No v tomto prípade je to dobrá správa. Ako úprimne odpovedal na otázku jedného z futbalistov, ktorí sa objavili v dokumente, aj on trpel úzkosťou.

William mal údajne stres z množstva ľudí, najmä, keď musel hovoriť pred davom, vyslovene to nenávidel. Krátkozrakosť ho teda v podstate zachránila. "Neskutočne mi to pomáha, pretože ma neznervózňujú žiadne pohľady, nakoľko všetky tváre sú rozmazané. Prečítam to, čo potrebujem, no celý priestor už nevidím. Veľmi mi to pomohlo s úzkosťou," povedal William o tom, ako sa dá nájsť na všetkom zlom niečo dobré.

​Šošovky si údajne vyslovene nenasadzuje len pri príležitostiach, keď vie, že bude rečniť pred veľkým množstvom ľudí. Inak svojim očiam pomáha tak kontaktnými šošovkami, ako aj okuliarmi. Jeho priznanie si získalo veľké sympatie, ak aj celá kampaň, do ktorej sa zapojil skutočne otvorene a úprimne, aby pomohol mužom zvládať tlak doby v mene zníženia počtu psychických porúch, ako aj samovrážd.

Súvisiace články

Najčítanejšie